V-am mai scris despre prajiturile cu morcovi ca aveam o oarecare reticenta dar dupa ce-am incercat tortul cu morcovi, m-am declarat fan pe viata :). Baiul este ca am uitat de ele, nu-i de mirare cu atatea retete de dulciuri una mai apetisanta ca alta. Insa ieri vazand ca puiul meu rontaia de zor la un morcov si gandindu-ma cum sa-l „fentez” sa manance branza de vaci din frigider m-am hotarat sa fac briose cu morcovi si branza de vaci. Pe sot care imi repeta la nesfarsit papanasi l-am trecut cu vederea si l-am linistit cu o bere apoi m-am apucat de treaba. Hartii pentru briose nu aveam asa ca am simplificat treaba si am facut un chec care s-a dovedit a fi foarte bun. Si in caz ca va intrebati daca asa gandesc precum scriu sa stiti ca da :).
Ingrediente:
- 200g faina alba
- 5g praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 1/2 lingurita scortisoara
- un pic de sare
- 2 oua
- 175g zahar
- 1/2 plic zahar vaniliat
- 75ml iaurt
- 75ml ulei
- 200g morcovi rasi pe razatoarea mica
- optional 50g nuca zdrobita
Pentru umplutura:
- 250g branza de vaci
- 1 ou
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vaniliat
- 50g zahar
- 20g praf budinca de vanilie ( 1/2 de plic )
1. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si daca aveti nuca macinata.
2. Punem 2 oua cu zaharul intr-un bol si le mixam pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul, uleiul si morcovii si amestecam cu o spatula. Apoi adaugam treptat amestecul de faina si amestecam peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.
3. Branza o amestecam cu zaharul, coaja de lamaie, budinca (praful de budinca), oul si zaharul vaniliat.
4. Turnam compozitia pentru chec intr-o tava unsa cu putina grasime si tapetata cu faina ( daca aveti hartie de copt folositi-o cu incredere :)). Pe mijloc punem cu o lingura compozitia de branza.
Coacem 40min la temperatura de 170g C. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.
Lasam checul sa se raceasca si apoi il puteti taia felii.
Este delicios, usor umed si aromat. Bineinteles ca puteti sa-l faceti sub forma de briose :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
La umplutura se pune sau nu se pune ou?? La ingrediente este scris 1 ou, dar la punctul 3 nu se mai menționează oul. Multumesc.
Da, se pune, am uitat sa l mentionez in modul de preparare.
Buna seara. E super rețeta 😍 am incercat-o deja, dar cantitatea de trei ori. Ati incercat cumva si sub forma de briose? M-ar interesa cate ies din cantitățile acestea. Multumesc mult!
Buna ziua, ma bucur pentru reusita. Nu, nu am incercat sub forma de briose dar probabil ca ies 12 buc.