Vazut, probat, mancat , aprobat :).
O reteta usoara si ieftina pe care puteti sa o pregatiti pentru mic dejun sau cina sau ca si aperitiv pentru musafiri.
Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 1 ceapa mare
- 250g ciuperci
- 1 morcov mic ras
- 2 lingurite patrunjel verde taiat
- sare, piper,
- 2 linguri ulei
Pentru aluat:
- 3 oua
- 50ml ulei
- 250g faina
- 2 linguri cu varf smantana
- 2 linguri cu varf iaurt
- 5g praf de copt (1/2 plic)
1. Pregatim umplutura; ciupercile le spalam bine si le tocam marunt, morcovul il spalam, il curatam si il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.
2. Punem ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam ceapa. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie putin. Adaugam morcovul ras, amestecam si mai lasam 3-4 minute.
Adaugam ciupercile, amestecam si lasam sa se faca pana scade apa lasata de ciuperci.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, punem patrunjelul verde si amestecam usor.
3. Pregatim aluatul; Mixam ouale bine intr-un bol apoi punem smantana, iaurtul, uleiul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt amestecand cu o spatula de sus in jos pana se incorporeaza.
Adaugam 1 lingurita rasa de sare si amestecam.
4. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam aluatul dar mai lasam 2 linguri pe care le amestecam cu compozitia de ciuperci.
Pe mijloc punem cu o lingura compozitia de ciuperci apasand usor in jos.
5. Coacem la 180g C timp de 35 min pana checul se rumeneste usor pe margini.
Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.
6. Lasam sa se raceasca si apoi il taiem feliute.
Este delicios!
Reteta de aici: http://bucatariadenysei.blogspot.ro/2009/07/chec-cu-ciuperci.html
Observatii:
In reteta originala erau 10g praf de copt insa eu am redus la jumatate deoarece mi s-a parut cam mult pentru 250g faina plus ca nu am vrut sa se simta gustul de praf de copt in aluat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
A iesit foarte pufos si apetisant !
Foarte buna reteta ! Mi-a placut :)
imi place cum a iesit, forma si combinatia reusita, o adevarata reteta culinara :D
Arata tare bine!! Mi-am amintit ca l-am vazut pe forumul Retete in imagini acum cativa ani si mi-am salvat reteta. Autoarea are si blog: http://bucatariadenysei.blogspot.ro/2009/07/chec-cu-ciuperci.html