Chec aperitiv

Chec aperitiv
In zilele de sarbatoare sau cand avem musafiri sunt binevenite checurile de tip aperitiv. Sunt usor de preparat, destul de ieftine si de efect. Reteta de mai jos ii apartine Cristinei K, mi-a placut ca este foarte rapida. Am modificat-o putin, e voie de la Cristina :) , ce-a iesit mi-a placut, trece pe lista de sarbatori.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 250 g bacon ( eu am pus 150 g sunca si 100 g salam )
  • 100 g masline negre
  • 1/2 ardei rosu ( eu am pus 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei verde)
  • 60 g cascaval ras

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele.
Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Se toarna usor uleiul mixand in continuare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga apoi restul ingrendientelor amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava de chec tapetată ca hartoe de copt ( a mea a fost cam mare si de aceea nu a iesit asa inalt) si se coace aproximativ 30 de minute în cuptorul preincalzit la 170grade Celsius.


Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca bine dupa care se poate taia.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


51 de comentarii la „Chec aperitiv”

Lasă un răspuns la Popa Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.