Chec aperitiv

Chec aperitiv
In zilele de sarbatoare sau cand avem musafiri sunt binevenite checurile de tip aperitiv. Sunt usor de preparat, destul de ieftine si de efect. Reteta de mai jos ii apartine Cristinei K, mi-a placut ca este foarte rapida. Am modificat-o putin, e voie de la Cristina :) , ce-a iesit mi-a placut, trece pe lista de sarbatori.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 250 g bacon ( eu am pus 150 g sunca si 100 g salam )
  • 100 g masline negre
  • 1/2 ardei rosu ( eu am pus 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei verde)
  • 60 g cascaval ras

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele.
Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Se toarna usor uleiul mixand in continuare. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga apoi restul ingrendientelor amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava de chec tapetată ca hartoe de copt ( a mea a fost cam mare si de aceea nu a iesit asa inalt) si se coace aproximativ 30 de minute în cuptorul preincalzit la 170grade Celsius.


Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca bine dupa care se poate taia.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


51 de comentarii la „Chec aperitiv”

  1. Hey tin pumnii, ai grija sa-l lasi sa se raceasca bine apoi sa-l tai :). Multumesc pentru aprecieri consider ca le merit doar daca iti reuseste checul :)). Te pup !

  2. Buna, Amalia! Chiar acum am terminat checul tau si a iesit tare bun. Am respectat reteta de baza, dar am eliminat sunca si am pus dovlecei scursi bine si caliti usor cu putina ceapa, seminte de in,patrunjel, marar si am folosit pt prima oara praf de copt fara aluminiu.(aluminiul e neurotoxic, ar fi ideal de evitat pe cat posibil) Am fost incantata si de chec si de cum s-a comportat praful de copt cel nou.:) E fain la reteta asta ca se poate adapta cu legume de tot soiul, cu carnita/sunculita. Mersi mult! Ana

  3. Hello! Am facut si eu acesta reteta insa nu stiu ce am facut sau nu am facut ca toata compozitia "s-a dus" la fund !da-ti un sfat ca tare mult as vrea sa imi reuseasca data viitoare!multumesc anticipat!

  4. buna amalia,am o intrebare,spune-mite rog la ce temperatura ai facut checul ,as vrea sa-l incerc si eu si mi-e sa nu-l ard:D ms
    alina:*

  5. Alina nu-mi amintesc foarte bine insa cred c la temperatura potrivita sa zicem undeva intre 100-160 de grade.Te rog sa-mi scrii daca ti-a iesit si atunci completez si reteta.

  6. :) azi mi-am luat inima -n dinti si am executat chec-ul,ai avut dreptate ,la 160 grade ,a iesit superr!!!ms muult
    alina:*

  7. Acolo unde scrie " se adauga restul ingedientelor " adica se adauga baconul, maslinele, ardeiul rosu, cascavalul ras. Sper ca ai reusti sa-l faci pana la urma :).

  8. de mult timp imi doream o reteta de chec aperitiv…………………..nr de oua si cantitatea de faina.incercati reteta de placinta de dovlecei……………………

  9. tocmai am scos de la cuptor 2 tavi din minunatul chec pe care l’am pregatit pentru invitatii de maine de la ziua mea si …a iesit atat de bun, incat m’am „batut” cu sotul de la o tava…am stiut eu ca e bine sa fac cantitate dubla de la inceput :))
    o savoare deosebita i’o da, pe langa o sunca buna, salamul uscat, afumat Palaciego…

    multumesc de reteta, Amalia !

Lasă un răspuns la Anonymous Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.