Castraveti murati – reteta de vara


Cea mai simpla reteta care nu poate da gres. Personal nu ma pricep sa pun conserve pentru iarna, (am zis ca o sa ma apuc de chestia asta numai dupa 40 de ani ) deocamdata sunt la stadiul de conserve usoare cum ar fi aceasta reteta de vara.

Ingrediente:

  • castraveti
  • sare
  • apa
  • cimbru si marar ( daca nu stiti cum arata intrebati dar numai la piata gasiti :)))
  • 2-3 catei de usturoi

Se spala castravetii si se cresteaza in 4 .


Se pune la 1 litru de apa calda o lingura de sare si se amesteca pana se dizolva sarea . Eu am avut un bocan de 3 litri.
Se pune pe fundul borcanului marar si cimbru si se pun castravetii . La mijloc se mai pune marar.


Se pune apa cu sare , se adauga usturoiul curatat si se acopera cu o farfurie. ( Usturoiul nu apare in poze pentru ca l-am pus la o alta reteta, la sfatul uneia dintre vizitatoare si intradevar au iesit mult mai buni ).

Se scot pe balcon la soare. Dupa o zi se rastoarna zeama intr-o oala si se toarna inapoi . Asta inseamna ca se ” vantura ” zeama. Se repeta operatiune in fiecare zi. In cateva zile ar trebui sa fie murati. Merg de minune cu o tocanita de cartofi noi sau cu fasole batuta. Pentru o murare mai rapida se poate pune pe fundul borcanului o felie de paine neagra, nu am incercat asta doar am citit pe net. Sper sa va reuseasca caci mie mi-au iesit foarte buni :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


31 de comentarii la „Castraveti murati – reteta de vara”

  1. Noi am papacit cu patate brave (cartofi fierti si apoi prajiti …) si carne prajita….
    Sunt foarte buni si am recomandat reteta si lu colega mea de munca.
    Pupici si o seara buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.