Castane prajite


Sunt innebunita dupa castane sub orice forma…prajite, piure, in creme sau inghetate. Cele prajite imi aduc aminte de vrema studentiei, sotul meu este originar din Maramures si este un foarte bun cunoscator al castanelor, in fiecare an mergeam la festivalul castanelor in Baia Mare sau inevitabil  primeam pachet de la mama lui castane. Cu timpul am gasit tot mai greu castane de la noi din tara, cele de import vad ca si acum sunt fruntase, desigur mari, umflate, frumoase te atrag sa le cumperi. Insa rezit la cumparaturi si cumpar doar cand apar cele de la noi :)

Castanele prajite sunt foarte simplu de facut, doar ca trebuie sa fiti foarte atenti la unele aspecte:

In primul rand fiti atente cand le cumparati , castanele proaspete sunt lucioase, iar de pastrat le puteti pastra doar cateva zile intr-o cutie de carton sau punga de hartie.
Se cresteaza castanele cu un cutit sau o scula speciala si se pun intr-o tava mare ( cea de la aragaz) astfel incat sa nu se suprapuna.

Tava se introduce in cuptorul incins 20-30 minute timp in care cu o lingura de lemn le amestecam sa se prajeasca uniform. Se scot si se pun fierbinti intr-un castron in care in prealabil am pus un prosop, le lasam sa stea cateva minute acoperite si apoi le mancam, curatate de coaja :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Castane prajite”

  1. In octombrie am fost la Innsbruck. In zona „balconului de aur” am mancat niste castane prajite excelente. Cum eu sunt o devoratoare de castane, nu pierd nici o ocazie sa cumpar. Asa ca am cumparat unele foarte mari din piata. Acum problema era sa gasesc cutitul acela special. Unde am gasit nu am cumparat, iar la plecarea spre casa, la Viena si Pandorf nu am gasit. Asa ca astept o noua calatorie in Austria. Este o adevarata placere sa simti in palma cornetul cu castane fierbinti.

  2. Poti incerca sa le tai cu cutitul, trebuie un pic de forta dar se poate…oricum pana in sezonul urmator poate gasesti cutit special pentru ele.

  3. Ghiocel vad ca deja a trecut un an :)… chiar nu a fost scump cutitul , castane ai gasit ? Eu nu am mancat decat romanesti pana acum , sa-mi scrii te rog cum ti-au iesit , nu uita sa le acoperi cateva minute cu un prosop gros sa se inmoaie putin.

  4. Sincer? Mi-au iesit beton. Adica tari ca betonul. Am gresit pe undeva, poate le-am pus in cuptor prea jos, poate focul prea mare…. nu stiu, dar nu ma las. Incercarea moarte n-are!

  5. Hmmm nu conteaza neaparat daca focul e prea mare, trebuie sa fie bine crestate si sa amesteci mereu… poate castanele nu au fost proaspete ? Imi pare tare rau mai ales ca stiu ca-ti plac :(.

  6. Noi le prajim intr-o tigaie mai veche pe aragaz, le amestecam mereu cu o lingura de lemn, cu flacara medie(cine considera ca sunt prea seci poate sa le stropeasca cu putina apa, numai ca asa se face putin fum). Dupa ce le scoti si le pui in prosop fierbinti, e bine sa le acoperi cu prosopul si sa le „masezi” si sa le scuturi cu putere si atunci se desfac mai bine. Bunica le prajea pe plita sobei si dupa aceea le punea intr-un cos mare de nuiele si le scutura de numa’ – 80% din castane se desfaceau complet :) .

Dă-i un răspuns lui ISABELA Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.