Cartofi zdrobiti

O chestie super simpla pe care a fost musai sa o incerc :).

Avem nevoie de:
cartofi noi ( mai mici)
sare, piper
putin ulei
verdeturi aromate ( rozmarin ar fi ideal, busuioc sau oregano)
Spalam bine cartofii si ii fierbem timp de 10 minute. Incingem cuptorul la temperatura mare , punem putin ulei intr-o tava si asezam cartofii intregi. Apasam pe fiecare cu ustensila pentru piure, apoi rasucim la 90 de grade si mai apasam o data ( lasati distanta intre cartofi , eu nu prea am lasat ca am avut mai multi). Presaram sare grunjoasa, piper si ierburi aromate. Stropim cu putin ulei si coacem timp de 15-20 minute pana se rumenesc. Servim ca garnitura la un gratar sau ca atare.
Reteta este preluata de aici.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Cartofi zdrobiti”

  1. wow..ce tare…ce idee..ce buni trebuie sa fie ….mmmm…….gata nu ma mai gandesc mai bine ma duc spre cuptor:))si ma apuc de treaba….te asteapta niste premii la mine!daca ai timp si vrei sa le ridici te astept!te pup

  2. M-ai dat gata cu prima poza! Noroc ca e aproape miezul noptii la mine, ca altfel m-apucam de zdrobit cartofi ;)
    Te asteapta un premiu la mine! pupicei!

  3. Ala mie imi plac cartofii sub orice forma asa ca atunci cand gasesc o reteta simpla sau mai complexa nu o ratez :)).

  4. Un singur lucru vreau sa iti spun draga Amalia: sunt senzationali. Pana acu m-am ferit de rozmarin, dar combinatia e mortala. Pot spune ca de mult nu am mancat asa cartofi deliciosi…si totusi atat de simplu de facut. Iti multumesc pentru reteta. Pupicei

  5. Claudia mie-mi place f mult rozmarinul, dar odata am pus prea mult la o friptura de pui … era asa aromata ca nu am mancat cateva luni rozmarin :)) apoi am revenit :). Ma bucur ca ti-au placut, weekend placut !

Lasă un răspuns la Maria Jose Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.