Cartofi cu ou la tigaie

Reteta de cartofi cu ou la tigaie o gatesc destul de des atunci cand nu am mare lucru prin frigider. Cred ca am ramas cu ea din studentie… oricum este o reteta rapida si daca folositi cartofi noi e si mai buna.

Ingrediente (o portie sanatoasa)

  • 2-3 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • sare, piper, putin ulei

Cartofii ii spalam bine si ii frecam cu un burete de sarma. Ma refer la cartofii noi, daca sunt din cei vechi ii curatati de coaja. Ii taiem cubulete si ii punem sa se prajeasca in 3 linguri de ulei incins. Acoperim cu un capac si facem focul mai mic. Din cand in cand ii intoarcem cu o spatula  de lemn. Cand sunt gatam  (aprox. 10min),renuntam la capac, batem ouale cu putina sare si piper si le punem peste cartofi. Puteti sa puneti in compozitia de ou si putina branza. Sau sa radeti deasupra la sfarsit. Intoarcem cu grija sa se rumeneasca frumos .

Servim cu muulta salata pe care o pregatiti pana se coc cartofii :).

9 comentarii la „Cartofi cu ou la tigaie”

  1. mi-ai dat o idee grozava.eu faceam asa ceva,dar in loc de cartofi puneam vinete,adrei gras. cum de ai atatea idei pt retete?(si toate f f f gustoase)tot ce am luat de la tine de pe site mi-a iesit ok .bineneteles am respectat cu sfintenie toate sfaturile,cantitatile.

    1. Cami la mancaruri economice am multe idei :)).. Ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau, multumesc pentru aprecieri .

  2. Vai ce bine arata! Si ce dor mi-ai facut de improvizatiile din studentie…ar trebui sa ma apuc si eu sa le reinvii mai des :D
    Ce chestii rapide si gustoase reuseam sa incropim cu o singura tigaie, pe un resou din ala rotund….he he ce vremuri.

    Zi frumoasa!

  3. foarte innteresanta reteta.in curand am sa fac si eu ca in general caut retete mai simple care nu necesita prea multe ingrediente ca la preturile de azi…cam scump sa traiesti…

  4. de cum am vazut reteta am zis ca trebuie sa o incer;c asta am sa si fac in urmatoarele 10 minute .va spun dupa cum a iesit merci amalia ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.