Cartofi cu ciuperci la cuptor


De facut seara pe caldurile astea.
Ingrediente:

cartofi noi
ciuperci de tip champignon
rosii
ceapa ( de preferat uscata, eu am pus verde)
ulei de masline
sare grunjoasa

Tapetati tava cu folie de aluminiu, ungeti cu putin ulei, puneti legumele ( cartofii taiati in jumatate sau intregi, la fel si ciupercutele, rosiile sferturila fel si ceapa) punem putin ulei si peste legume, apoi presaram putina sare si coacem 20 de minute in cuptorul incins la foc potrivit.
Servim ca atare sau ca garnitura la o carnita facuta la gratar :). Reteta am preluat-o de pe blogul for the love of cooking.

8 comentarii la „Cartofi cu ciuperci la cuptor”

  1. deci, reteta e absolut delicioasa si usor de preparat. doar ca eu din lipsa ciupercilor am pus niste sunca afumata. felicitari!

  2. I-am facut si eu….sunt buni…dar nu stiu de ce a durat atat sa se faca. Au stat mai mult de o ora la cuptor…erau f tari. Ciupercile si rosiile incepusera deja sa se arda si cartofii nici plan n-aveau sa fie gata. Am folosit cartofi noi… Nu trebuiau putin fierti inainte? zi-mi care e secretul la ai tai de s-au facut intr-un timp atat de scurt fata de ai mei… :(

    1. Alexandra mie mi s-au copt… cuptorul era incins si am folosit cartofi mai mici… dar daca zici ca s-au facut mai greu la tine , ce sa-ti raspund … ii fierbi 8 minute taiati in sferturi si apoi ii pui in tava.

  3. In loc de folia de aluminiu , mai sanatos este sa pui hartie de copt pe care o ungi cu putin ulei . Asezi legumele si pui sare .mirodenii (eu prefer la cartofi rosmarin) si acoperi tava tot cu hartie de copt umezita (faci ghemotoc sub jetul de apa) , ca sa se coaca 20 de minute inbusit , apoi inlaturi hartia de deasupra , pentru rumenire .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.