Cartofi copti cu ciuperci, ceapa si usturoi


O reteta rapida care iese excelenta daca folositi cartofi noi .
Ingrendiente:

1 kg cartofi noi
1/2 ceapa rosie
10 ciuperci Champignon
4 catei de usturoi
1-2 linguri ulei de masline
sare, piper
patrunjel verde tocat

Preincalzim cuptorul la temperatura mare ( 200g). Ungem o tava cu putin ulei. Spalam cartofii si ii taiem in jumatate sau daca sunt mai mici ii lasam intregi, ciupercile le taiem in jumatate si ceapa o taiem o data in lung si apoi o data in lat ( adica in 4) . Desfacem feliile de ceapa. Punem cartofii, ciupercile, ceapa si ustroiul necuratat in tava , adaugam putin ulei ( ar fi util un spray ), sare si piper.

Coacem 15 minute dupa care cu o palteta intoarcem si mai lasam 10 minute.(eu am pus la sfarsit ceapa pentru ca am uitat de ea :)). La sfarsit scoatem usturoiul il curatam , il taiem felii si-l adaugam la cartofi impreuna cu patrujelul verde tocat. Servim calzi.
Reteta este preluata de pe blogul lui Pam.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Cartofi copti cu ciuperci, ceapa si usturoi”

  1. mmmm! Arata asa de yummi cartofeii tai! Muuuult mai bine decat cei ai lui Pam.
    Uf, trebuie sa mai vb ca in ultima vreme nu am mai vb deloc :(((
    Maine pe la 10 vin in Cluj!!! Nu stiu cat stau dar daca raman pana dupa ora 4 imi permit sa te sun :P Don't mind, ok? :* Te pupacesc!

  2. Scumpa mea am ajuns acasa ca am plecat pe la 2… :( Am fost sa ma tund :D si sa-si ia sora-mea o rochie pt o nunta si apoi am plecat. Data viitoare insa promit ca voi sta mai mult, pt a te intalni :))) Pup!!!

  3. Draga Amalia. Am facut de doua ori reteta de cartofi copti si a reusit grozav! Adoua oara mi-am permis sa-i aduc o mica modificare: Usturoiul -zdroibit, + uleiul (am folosit de masline extra virgin) + o frunza mica de busuioc verde + o ramurica de cimbru verde, le-am dat prin robotul de bucatarie. Cu sosul optinut am unsa tava si restul l-am pus peste cartofi, ceapa si ciuperci. Grozavie!

Dă-i un răspuns lui Ina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.