Cel mai simplu mod de-a gati pestele vad ca nu l-am postat . Am folosit caras prins in Delta de sotul meu ( mii de pupici :)).
Ingrediente:
peste, sare, piper, faina de porumb ( malai), ulei
Curatam pestii de solzi si intestine (pestii proaspeti trebuie sa aiba ochii luciosi, eu dupa asta ma orientez tot timpul ). Ii spalam bine, ii stergem cu un servet absorbant si ii condimentam cu sare si piper. Lasam sa stea la rece putin , apoi ii trecem prin faina de malai si ii prajim in ulei la foc potrivit, cateva minute pe o parte, cateva pe cealalta.

Sunt gata cand furculita intra usor in carne. Scoatem pe un servet absorbant.
Servim cu mujdei si mamaliguta asa cum ne sta bine :)).
Si in varianta cu pastrav

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mmmmm ce delicios arata!!! Multumim pt blog :*
Pe langa faptul ca imi faci foame (eu fiind la munca:(( ), acum mi se face dor si de casa, eu sunt de la Dunare iar Carasul este preferatul meu, e adevarat ceva cam multe oase dar dupa ceva timp te expermentezi in a il manca. Noi puneam in mujdei si rosii coapte si evident cu nelipsita mamaliguta. In curand o sa mai caut si eu in pescarii poate mai dau de niste caras proaspat. Felicitari inca o data pentru tot ceea ce faci aici.
Multumesc mult Simona , ideea cu rosile e foarte buna :).
e bun dar sa va dau o reteta mai buna,se ia 1kg.de caras se spala se scot maruntaiele,se sareaza si se pipereaza dupa care se pune sare mare grunjoasa si se aseaza in tava dupa care e tin in cuptor 30- 40 min se servesc cu lamiie si cu mamaliguta