Si zicem asa, cel mai bun burger cu pui de cand am facut pana acum. Suculent, aromat, deloc dulce daca va asteptai la asta, perfect! PArtea buna este ca se coace in cuptor , asa ca nu e nevoie de grill. Si daca stau sa ma gandesc puteti sa le dati forma de chiftelute si sa le coaceti tot asa la cuptor.
Burgerul de pui cu dovleac este excelent si il bate de departe pe cel clasic. Recunosc ca am avut oarecare indoiel cand l-am preparat datorita faptului ca era cu dovleac si ma gandeam ca poate o sa fie dulceag la gust dar nu e asa, dovleacul ii da o textura fina, iar burgerul este suculent si aromat. Predomina gustul de ceapa daca va intrebati, in fapt daca il mancati nici nu stiti ca este cu dovleac.
Sfat: Pentru ca este un preparat cu dovleac si acum o sa urmeze o perioada cu multe preparate cu dovleac va sfatuiesc sa va faceti un stoc de dovleac pentru mancaruri. Coaceti mai multe felii de dovleac, faceti piure si-l congelati in pungi cu un gramaj, cam 200g de punga, eu asa procedez. Cand am nevoie dezghet o punga la microunde si folosesc piure-ul la diferite preparate.
Din ingredientele de mai jos ies multi burgeri, aproximativ 16 bucati, cu mentiunea ca am pus 2 felii la o chifla ca sa stim o treaba :) Deci ar fi 7 portii. Dar va orientati , daca vi se pare prea mult faceti jumatate, daca nu congelati o parte si cand faceti un gratar decongelati si ii coceti pe loc.
Cum il serviti? Pai cum va place, in chifle de burgeri cu felii de ceapa, rosii, castravete murat, salata, felii de branza, alaturi de cartofi prajiti.
Nu mai intru in amanunte, repet, sunt foarte buni musai sa-i incercati.
Burger cu pui si dovleac
Ingrediente 16 bucati , 8 portii:
- 800g piept de pui
- 300g piure de dovleac
- 1 ou
- 100g pesmet
- 2 cepe potrivite
- 50g parmezan sau alta branza tare rasa fin
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita piper alb
- 1/2 lingurita ghimbir uscat
- 1 lingurita sare
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 100ml apa
Pieptul de pui il spalam bine si il taiem cubulete, il punem intr-un bol. Adaugam uleiul, sucul d elamaie si apa, amestecam si lasam sa se marineze minim o ora.
Aruncam apoi apa ramasa si il tocam. Daca cumparati carne tocata de pui sau curcan sariti etapa cu marinarea.
Punem intr-un bol mai mare carnea tocata, piure-ul de dovleac, ceapa tocata fin, oul ( eu am pus 2 ca erau foarte mici), sarea, pudra de usturoi, piperul, branza, ghimbirul. Amestecam pana obtinem o pasta nu foarte tare.
Modelam cu mana unsa cu ulei chiftele mai mari. Acum fac o paranteza si va scriu ca trebuie sa va orientati in functie de chiflele cu care doriti sa i serviti. In principiu la copt scad cam 1 cm.
Punem burgerii in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30 de minute la 180grade Celsius.
La jumatatea timpului ii intoarcem pe cealalta parte.
Scoatem burgerii si ii servim cum am scris mai sus cu de toate.
Sunt excelenti! Reteta am preluat-o de pe un blog croat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]