Bulete de cascaval

 

Clasicele bulete care se servesc in general la nunti au o reteta  foarte simpla care nu necesita munca multa si nu da gres :).

Ingrediente:

  • 500 gr  cascaval ras ( puteti folosi orice alta branza mai grasa, eu am folosit branza de burduf )
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 vf de cutit praf de copt

Amestecam ingredientele bine pana cand aluatul aproape ca nu se mai lipeste de mâini. Daca e nevoie puteti adauga faina in plus

Formam bile de marimea unei cirese mai mari ( se umfla mult in timpul prajitului ) si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos apoi le scoatem pe hartie absorbanta.
Se servesc atat reci cat si calde.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Bulete de cascaval”

  1. buna amalia ….am facut si eu bulete si au iesit foarte bune….sincer nu facusem niciodata si din cate imi amintesc nici nu cred k mancasem ….dar cand am vazut in pozele tale cat de bine arata m-am decis sa le fac ….de curand am o pomana si m-am gandit sa pun si bulete ce zici e o idee buna?sincer m-am saturat de atatea stereotipuri asa mai vrea si ceva nou …te pup ….

  2. Buna, ma bucur ca ti-au iesit :),sincer nu stiu daca exista o regula privind ce se mananca la o pomana dar cred ca fiind in amintirea cuiva trebuie sa fie ceva bun. Buletele au succes garantat asa ca eu te sfatuiesc sa le faci . Numai bine si daca pot sa te ajut la vreo reteta sa-mi scrii.

  3. Draga Amalia! Am facut aceste minunate bulete de ziua mea,dar si a sotului meu! Au fost apreciate de toti,dar mai ales de copii(care ,de obicei nu prea mananca branzeturi). Si eu am folosit branza de burduf. Delicioase!

  4. Am mancat de curand la un restaurant bulete de cascaval cu smantana si usturoi si mi s-au parut mult mai bune decat cele pe care le mai mancasem pana atunci. Erau mult mai cremoase si gustul usor de usturoi le dadeau o aroma particulara. Acum eram in cautarea unei retete si ma bucur ca am gasit-o pe a ta, o sa o modific un pic, ca sa ii pun si smantana si usturoi. Abia astept…revin pe urma sa va spun ce mi-a iesit :)

      1. Mi-am facut curaj aseara si am facut buletele. Nu le-am prajit, ci le-am pus la cuptor. Din pacate forma de mingiute nu si-au pastrat-o, s-au cam aplatizat; probabil ca le-am lasat prea mult si s-a topit cascavalul :) Dar asa au fost tocmai buna de pus in sendvis :)) Gustul deosebit, s-au lins pe degete toti. Data viitoare ma tenteaza si pe mine sa le incerc cu branza :)

        1. Flori s-au aplatizat pentru ca le-ai lasat prea mult, cele prajite nu au timp sa-si schimbe forma. oricum sunt mai sanatoase decat cele prajite in ulei.

      2. Mi-am facut curaj aseara si am facut buletele. Nu le-am prajit, ci le-am pus la cuptor. Din pacate forma de mingiute nu si-au pastrat-o, s-au cam aplatizat (probabil ca le-am lasat prea mult si s-a topit cascavalul complet), dar asa au fost tocmai buna de pus in sendvis :)) Gustul deosebit, s-au lins pe degete toti. Data viitoare ma tenteaza si pe mine sa le incerc cu branza :)

  5. Vroiam sa fac ceva mancare.
    Si am gasit reteta aceasta.
    Le-am facut,s-au primit asa gustoase.,
    Am facut cu branza,dar si cu cascaval,sunt foarte foarte gustoase.
    Mai ales cu cascaval,se topesc in gura.
    Iti multumesc Amalia pentru reteta.

  6. Este posibil sa folosesti in lic de cascaval doar branza de vaci si branza de burduf obtinuta din cas de oaie la aceste bulete prajite?

    1. Eu nu am incercat niciodata sa-l fac mai repede…sa stiti ca se face destul de repede , mai mult dureaza modelatul lor. Cred ca puteti incerca, nu vad de ce nu s-ar putea face mai repede. Va rog sa-mi scrieti si mie :)

Dă-i un răspuns lui mika1802 Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.