Budincă de croissante

Budinca de croissante

Budinca de croissante: o reteta preparata la intamplare daca pot sa scriu asa, nu aveam nimic pregatit pentru ea decat o punga de croissante ce se tot plimba de pe masa in camara :).

Reteta este una din categoria „reciclarea resturilor” si poate fi preparata cu succes din cozonac mai vechi, prajituri gen pandispan, chec sau chiar felii de paine toast. Nu este ceva nou, probabil ati mai intalnit genul asta de retete dar tin sa va anunt ca la noi a avut un mare succes, ca urmare o scriu poate o sa o incercati si  voi.

Bineinteles, eu am folosit si un decor mai apropiat de sezonul rece, am avut in frigider niste smantana pentru frisca pe care am mixat-o si am amestecat-o cu o lingura de nutella. Voi puteti proceda ca mine sau puteti pune pur si simplu gem sau un sode fructe sau chiar nimic este buna si asa. In plus am adaugat merisoare confiate dar voi puteti pune si stafide sau bucatele de fructe confiate.

Budinca de croissante reteta simpla
Budinca de croissante reteta simpla

Dupa cum am scris este o reteta simpla si usoara, ramane doar sa o incercati sa va convingeti si voi ca am dreptate. Se prepara in 15 minute plus inca 15 -20 minute trebuie tinuta la cuptor deci maxim 30-40 minute toata operatiunea.

Si da puteti sa o serviti ca desert, mic dejun sau cina, depinde de timp si de dispozitie :).

Budincă de croissante

Ingrediente 4 portii:

  • 8 croissante ( simple fara umplutura)
  • 500ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri merisoare confiate
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • putin unt si pesmet pentru vasul de copt

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Ouale le batem usor cu zaharul, scortisoara, zaharul vaniliat si adaugam laptele caldut.

Ungem cu putin unt o tava antiaderenta cu dimensiunea 25×11 cm si o tapetam cu putin pesmet. Rupem bucati mai mari croissantele si le asezam in tava, printre ele punem merisoarele.

Asa cum am scris puteti folosi fructe confiate sau stafide, eu am avut o punga de merisoare la care nu le gaseam utilitatea asa ca le-am folosit acum.

Turnam amestecul de lapte si oua deasupra apasati usor si mai lasati 10 minute sa se patrunda bucatile de cornuri. Este important acest pas asa ca va rog sa nu sariti peste el.

Budinca-de-croissante-amalia-3

 

Budinca-de-croissante-amalia-4

Coacem budinca timp de 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.

Budinca-de-croissante-amalia-5

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca bine si apoi o rasturnam pe un platou.

Pentru decor eu am amestecat  200ml frisca cu o lingura de nutella dar voi puteti folosi un sos de fructe sau pur si simplu gem.

Budinca-de-croissante-amalia-6

Este tare buna, mai ca-mi venea sa o mananc calduta :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.