Budinca cu paste si mere

Pentru cei mici si pentru cei mari, un desert usor si aromat.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 200g paste
  • 4 linguri zahar
  • 3 mere
  • 50g unt
  • 2 linguri pesmet
  • coaja rasa de portocala

Fierbem pastele al dente si apoi le scurgem. Ouale le amestecam cu zaharul si adaugam laptele caldut. Adaugam si coaja de portocala.

Ungem cu unt un vas termorezistent si il tapetam cu pesmet.

Punem pastele, apoi merele curatate si taiate felii, apoi amestecul de lapte si oua.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade 20-25 de minute pana budinca se rumeneste frumos deasupra.

O lasam sa se raceasca bine si apoi servim. Daca o taiati calduta are si putin sirop.

Observatii:

Puteti folosi orice tip de paste.

Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce doriti sa fie budinca.

Puteti folosi si alte fructe gen banana, pere, gutui, prune, visine.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Budinca cu paste si mere”

  1. ce bine arata! am sa o incerc!
    Multumesc Amalia!

    Am insa si o intrebare! Ai vreo reteta cu menta , aroma …etc…Am niste esente de menta si nu stiu cum sa o folosesc??/

  2. O sa o rog si eu pe mama sa imi faca dupa reteta aceasta. Pana acum facea ceva cu paste si nu prea imi placea :( Mersi frumos de reteta .. prinde bine pofticiosului de mine :))

  3. privit,poftit,atacat…..

    numai ca talentul din mine da pe afara……la sfarsit eu am avut in vas un fel de omleta(ouale s-au strans ca omleta)si cu macaroane prin ea…

    ce am gresit?

  4. am facut-o aseara si eu.cred ca mergea un plic de zahar vanilat ca nu am avut coaja de portocala(a se citi ca mi-a fost lene sa rad o portocala)si mai multe mere,am pus.foarte bun.

  5. Pingback: BEST OF: February 2012 « Love-Made by Aiyana

  6. Multumesc tare mult pentru apsruns. Sunt de aceiasi parere in privinta rozmarinului pe care eu il vad foarte bine doar in anumite combinatii si folosit cu destula prudenta tocmai datorita aromei lui puternice. O seara minunata iti doresc si sper maine sa gasesc niste ciuperci frumoase.

  7. ARATA SUPER BUDINCA TA. ABIA ASTEPT SA AJUNG ACASA SA O FAC
    (ACUM SUNT LA SERVICI SI MI SE FACU O POFTA DE BUDINCA ASTA. ABIA ASTEPT)

  8. super arata budinca ta..cred ca este foarte gustoasa…si eu fac ceva similar…insa, in loc de lapte folosesc iaurt,coaja de lamaie,vanilie si foarte multe stafide(fara niciun fel de fructe)…dar acum am sa incerc reteta ta…pupici!

  9. Imi place ff mult site-ul tau si cum sunt prezentate retetele, asa ca m-am decis fac cate ceva. Paste cu diferite sosuri si aceasta reteta. Insa cantitatea ingredientelor nu e corecta. Am masurat si cantarit tot, am cuptor electric la care setez temperatura si timpul de coacere si niciodata nu a fost ok. Cantitatile sunt fie prea mari fie prea mici, timpul si temperatura de coacere deloc indicate. Trebuie sa fac o data, sa-mi dau seama cum iese ca urmatoarea data sa modific ca sa iasa ca in poza. De exemplu, acum cantitatea de lapte e imensa pt cele 200 g paste – ar trebui cam 500-750 ml maxim – mai ales ca laptele din comert e foarte apos si se face greu. A stat o ora la 180 grade preincalzit inainte si nu s-a facut. Am dat la 200 grade ca nu mai aveam rabdare si a inceput sa fumege. Am dat inapoi la 180 grade. Am pus 2 mere si o banana. Din nou, foarte mult. Ar fi trebuit un mar si o banana. Sau marita cantitatea de paste. Chiar nu-mi imaginez cum ti-a iesit cu cantitatile respective. Fie merele erau foarte mici, fie laptele foarte gras, fie tava foarte mare sau fie nu s-a masurat corect.

  10. Bleuciel……..tava este mai mare…..
    eu am facut intr-una de 22×32 cm…..si am pus pe langa ingredientele date de Amalia inca 200 g de paste (deci 400g in total) + 250 g branza dulce + 3 linguri de zahar …….a iesit f. buna si la gust si ca textura…..
    ca de obicei…….multumim Amalia de reteta ;)

  11. Pingback: Uite cum se prepara celebra budinca de paste cu mere. Familia mi-o cere zilnic... - Aflu Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.