Bucățele de pui crocante cu usturoi și ardei

O idee pentru cina sau pentru zilele in care nu aveti timp de gătit, garantat o să vă placă.

Carnea de pui este coapta in cuptor, se foloseste foarte putin ulei si este exact cum trebuie, deloc uscata daca va ganditi la asta.

Copiilor le-a placut foarte mult, bucatelele de carne au pe langa un gust bun si un aspect frumos, ce le face si mai gustoase!

Le-am servit cu cartofi si sosuri, ca sa fie masa completa, dar voi puteti sa le serviti cu o salata sau cu cus cus, bulgur , orez, legume, lipie, vedeti ce va place si ce aveti prin bucatarie.

 

Bucățele de pui crocante cu usturoi și ardei

Ingrediente 3-4 porții:

  • 600 – 700g piept file de pui
  • 100g pesmet
  • 2 linguri de boia dulce
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 lingura ulei de masline

Taiati pieptul de pui bucati de 2-3cm . Le condimentati cu sare, piper, adaugati si usturoiul ras fin si uleiul. Amestecati bine cu mana pana se condimenteaza peste tot.

Intr-un bol amestecam pesmetul cu boiaua de ardei.

Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Trecem bucatile de carne de pui prin amestecul de boia si pesmet si le asezam in tava una langa alta.

Coaceti bucatile de pui 20 de minute. Recomand sa nu le lasati mai mult pentru ca o sa fie uscate.

Serviti cu incredere sunt foarte bune!

bucatele-de-pui-crocante-cu-usturoi-si-ardei-amalia-1

 

Reteta este preluata de pe un blog maghiar.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.