Bruschete cu vinete si rosii

Bruschete cu vinete

Citesc despre reteta de bruschete si ma intreb, oare ce origine au? Pentru ca uite imi amintesc zilele copilariei cand prajeam paine pe lespedea incinsa apoi o frecam bine bine cu usturoi, puneam putina untura, sare si mancam pe nerasuflate. Asta facea si bunicul cand era copil. Da clar, originea noastra este intradevar daco-romana :).

Azi renuntam putin la untura de porc care intre timp a devenit o delicatesa categoria bio :) si trecem la varianta mediteraneana adica uleiul de masline.

Reteta de mai jos este una simpla asa cum v-am obisnuit, reteta pe care o puteti incerca oricand aveti pofta de ceva crocant si aromat. Bruschetele le puteti face si cand aveti musafiri ca aperitiv, va asigur ca o sa le placa.

Ingrediente:

  • paine feliata recomand bagheta
  • 1 vanata mai subtire
  • 2-3 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • busuioc sau patrunje verde 

1. Vanata o taiem felii mai subtiri si o condimentam cu sare. Asezam feliile intr-un bol, turnam putin ulei de masline si apoi amestecam cu grija cu mana. Daca aveti loc puteti sa le puneti una langa alta si apoi puneti ulei. 

Prajim feliile de vinete pe grill sau gratar cateva minute apoi le scoatem deoparte si le pastram la cald. 

2. Feliile de paine le prajim pe gratar sau in cuptor ( depinde de anotimp :)) apoi le frecam rapid cu usturoi. 

Punem pe fiecare felie de paine o felie de vanata apoi rosiile taiate cubulete. Presaram sare, busuioc verde tocat sau in situatiile de criza ca si a mea patrunjel verde. Puteti pune si putin ulei de masline.

Daca va place usturoiul in mod deosebit zdrobiti cativa catei adaugati putina apa si puneti pe feliile de vinete dupa ce le prajiti la gratar.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.