Bruschete cu ton

bruschete-cu-ton-amalia-1

Sunt foarte gustoase si se prepara usor si repede.

Nu stiu voi, dar eu ador bruschetele, mai ales in zilele de vineri cand dupa o saptamana de lucru nu prea am chef sa gatesc cina. Imi vine sa scriu ca sunt ideale si la petreceri dar in perioada asta mai putine, insa sa zicem ca la o intalnire cu prietenii merg de minune. Plus un vin bun.

Asa cum am scris si la celelalte retete, la bruschete painea si rosiile fac totul, musai sa folositi o paine buna, ciabatta ar fi recomandata sau baghetele frantuzesti.

In rest stiti voi, rosii si ulei de masline de calitate. Si ton bineinteles daca se poate file daca nu bucati.

Bruschete cu ton

Ingrediente:

  • felii de paine
  • 1 conserva 160g de ton file sau bucăți în ulei de măsline
  • 5-6 rosii cherry
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 ceapă mică
  • opțional 1/2 linguriță capere
  • 1 frunza busuioc proaspat
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Pâinea o tăiem felii, pe care picurăm puțin ulei de măsline și le așezăm frumos una lângă alta în tavă.

Băgăm tava la cuptor la 180 grade Celsius și lăsăm să se facă până se rumenesc ușor pe margini.

bruschete-cu-ton-amalia-2

Cât timp se fac feliile de pâine preparăm topping-ul.

Punem într-un bol tonul scurs de ulei ( puteți folosi și ton în suc propriu ) și adăugăm roșiile tăiate cubulețe. Puteti folosi si rosii obisnuite.

Adaugam si cepaa tocata marunt, caperele, busuiocul taiat. Condimentam cu sare, piper si adaugam otetul balsamic.

bruschete-cu-ton-amalia-3

Amestecam usor si punem compozitie din belsug pe feliile de paine.

bruschete-cu-ton-amalia-4

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Bruschete cu ton”

  1. Am pregatit pentru masa de Revelion si ne-au picat foarte bine. Am folosit doua feluri de paine: ciabatta si o paine neagra, iar contrastul culorilor pe platou a dat o nota aparte prezentarii. Daca nu voi avea capere data viitoare, cred ca le voi putea inlocui cu succes cu castraveti murati taiati cubulete. Cu siguranta voi mai pregati aceasta reteta! An Nou fericit!

Dă-i un răspuns lui R.B. Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.