Bruschete cu somon

Bruschete cu somon

Bruschete cu somon: un aperitiv foarte apreciat de iubitorii de peste si nu numai de ei, se fac repede si cu doar cateva ingrediente. Eu le prepar mereu cand se anunta musafiri, de sarbatori sau chiar in serile de vineri cand impreuna cu un pahar de vin alb stam la o poveste in familie. Bine, asta cu serile de vineri nu se intampla foarte des, avand doi copii mici, dar ne facem noi timp. :)

Somonul afumat este ideal pentru aperitive cu peste, il folosesc la clatite, rulade, si la salatele cu paste, nu am o firma anume preferata, daca ma intrebati asta, depinde unde imi fac cumparaturile.

Asa cum spuneam intr-o postare la bruschete cel mai mult conteaza painea, mie imi place sa le prepar cu felii de ciabatta sau de bagheta, de multe ori prepar bruschetele fara un toping anume, prajesc feliile de paine, apoi le frec cu usturoi si pun putin ulei de masline.

Dar haideti sa vedem cum se prepara aceste bruschete delicioase cu somon.

Ingrediente pentru retetea de bruschete cu somon

  • 140g somon afumat
  • 1 bagheta feliata
  • 200g crema de branza (puteti alege cu verdeturi)
  • 150g masline verzi fara samburi
  • marar proaspat pentru decor

Cum preparam bruschetele cu somon?

Incingem cuptorul la 160 de grade Celsius si prajim feliile de paine pana se rumenesc un pic, atentie sa nu se arda.

Scoatem feliile de paine, le lăsăm să se răcească si apoi le ungem cu crema de branza, pe fiecare punem o bucatica de somon, felii de masline si decoram cu marar verde.

Bruschete-cu-somon-amalia-2

Asta este tot, imediat am terminat si am obtinut o gustare rapid. Sunt absolut delicioase bruschetele cu somon! :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.