Bruschete cu roșii

bruschete-cu-rosii-amalia-1

Cu siguranță cunoașteți această gustare sau aperitiv de origine italiana care este extrem de populară. Bruschetele sunt niste felii de pâine prajita frecate cu usturoi, pe care punem putin ulei de masline si sare. Daca bine imi amintesc, asa ceva mancam cand eram mica la tara, dar cu ulei de floarea soarelui, ce sa faci, cu maslinele mai greu la noi :)) Pe ele se pot pune diferite toppinguri, de la rosii care sunt cele mai cunoscute pana la alte tipuri de legume, carne sau salam…combinatii sunt multe, puteti alege ce va place.

Mie imi plac in mod deosebit bruschetele cu rosii, ador preparatele simple si mai ales vara cand rosiile sunt coapte, as manca zilnic bruschete, fara sa ma satur. Nebunie de bune, ce mai!

bruschete-cu-rosii-amalia-2

Reteta este extrem de simpla insa trebuie sa folositi ingrediente de calitate; rosii bine coapte, carnoase, paine de tip bagheta frantuzeasca, ulei de masline extravirgin si desigur busuioc proaspat. Mai aveti nevoie de sare, piper si optional crema de otet balsamic si putin parmezan. Si da, sa nu uitam de usturoi, fara el nu putem prepara adevaratele bruschete.

Povesti ar fi multe in fapt ele sunt mai prezente decat reteta in sine, va scriu varianta in care le prepar eu. Si da, probabil e printre putinele retete in care nu apar unitati de masura la ingrediente :)

Bruschete cu rosii

Ingrediente:

  • 1 bagheta frantuzeasca
  • 1 rosie coapta mare sau cateva rosii cherry
  • busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • crema de otet balsamic
  • sare, piper

bruschete-cu-rosii-amalia-3

Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Bagheta o taiem felii pe diagonala astfel incat feliile de paine sa fie lunguiete.

Punem feliile de paine una langa alta in tava le stropim cu putin ulei de masline si le bagam la cuptor pana se prajesc frumos. Cand marginile incep sa se rumeneasca inseamna ca painea este gata. Puteti sa le prajiti apoi sa puneti ulei, nu e gresit deloc.

bruschete-cu-rosii-amalia-4

bruschete-cu-rosii-amalia-5

Scoatem tava si fiecare felie de paine o frecam cu usturoi.

bruschete-cu-rosii-amalia-6

Bun, doar acum preparam topingul de rosii. De preferat sa-l puneti pe paine imediat inainte de servire, altfel rosiile o sa lase suc si painea nu va fi la fel de crocanta.

Taiem rosia cubulete, scurgem sucul lasat si bucatelele de rosie le punem intr-un bol.

Fac o mica paranteza, daca rosia are multi samburi ar fi bine sa-i aruncati, de preferat sa folositi pulpa carnoasa.

bruschete-cu-rosii-amalia-8

Frunzele de busuioc le tocam marunt la fel si usturoiul si le adaugam peste rosii. Condimentam cu sare si piper si amestecam usor, optional puteti adauga putin parmezan ras.

bruschete-cu-rosii-amalia-7

Punem pe fiecare felie de paine un strat generos de rosii. Stropim cu crema de otet balsamic si servim imediat. Daca ma intrebati de unde crema de otet balsamic, va raspund, am cumparat din Kaufland, este ieftina, nu strica sa aveti o sticluta in frigider. Desigur puteti prepara crema de otet balsamic foarte simplu, puneti intr-un ibric la fiert otet balsamic si-l lasati sa scada la foc mic. Se va forma un sos cremos de culoare inchisa adica fix ce trebuie.

bruschete-cu-rosii-amalia-9

Revenind la bruschete sunt delicioase, sper sa le incercati si voi! Eu azi am mâncat mai mult de jumatate pana cand le-am pozat :)

bruschete-cu-rosii-amalia-10

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.