Brocoli cu sos alb


Nu strambati din nas cand auziti de brocoli, e anticancerigen. Nu glumesc, e adevarat, dar ma gandeam la ce fata face sotul meu cand vede brocoli, nu se da in vant dupa el. Brocoli are un gust asemanator cu conopida ( sunt din aceiasi familie), dar mai fin. Reteta e super rapida, maxim 15 minute.
Avem nevoie de :
1 buc brocoli ( 500 gr)
200 ml lapte
50 gr unt sau margarina
1 lingurita cu varf de faina
sare

Brocoli trebuie sa fie proaspat, atentie se ofileste destul de repede, al meu era la limita:).
Se pune apa la fiert cu sare, cand clocoteste se adauga brocoli desfacut buchetele ca si conopida. Fierbem cateva minute, atentie ca fierbe repede, scoatem , strecuram si separat preparam sosul.

Pozele au iesit cam ” aburite” cu sosul asta trebuie sa lucrezi repede. 
Se topeste untul , se adauga faina , amestecam putin sa se desfaca si adaugam laptele treptat. Amestecam pana se ingroasa ca si o budinca mai subtire. V-ati prins deja , e sosul bechamel. Eu am pus si la sfarsit o lingura de smantana ca nu-i gaseam intrebuintare si vroiam sa arunc cutia :).

Servim ca atare sau ca garnitura pe langa ceva carnita.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Brocoli cu sos alb”

  1. Amalia draga mea, super reusite ti-au iesit pozele!!! Da, stiu reteta si garantez ca e delicioasa! Eu nu ma omor deloc dupa conopida dar brocoli il devorez… Eu la reteta asta adaug la sfarsit in sos putin cascaval ras. Yummy!!! Te pup, chiar cred ca fac saptamana asta reteta…

  2. Multumesc Ina, daca ai stii ce aparat am … l-am cumparat de doi ani , a fost destul de ieftin dar dupa cum vezi e destul de bun. Singura regula dupa care ma bazez e lumina, cat mai multa lumina naturala.

  3. Nici noi nu suntem cu brocoli dar de cand papa bebe am inceput sa papam si noi, iar cu cat gustam mai des, cu atat ne pare mai bun :) O sa fac si eu reteta ta dar o sa pun putina branza cu mucegai in sos pentru ca ador gustul ei.

  4. Nu sunt o bucatareasa talentata, dar sunt creativa, insa nu prea imi iese ce fac. Cand am o idee,dau un search pe blog si caut variante de retete. Imi este de mare ajutor pentru ca vad si pasii cu poze pentru reteta. Iti multumesc pentru acest blog si la mai multe retete..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.