Aceasta reteta este destinata cu precadere copiilor pentru ca are in compozitie ingrediente foarte sanatoase; multi morcovi, nuci, ulei de cocos si miere. Mie mi-au placut, sincer as renunta la faina integrala pentru ca nu imi place gustul ei deloc dar poate am eu o problema cu asta :). Copiii le-au mancat cu placere, la fel si cei cu care s-au jucat afara, in doua ore am ramas fara briose. Semn bun asa-i? Reteta pentru briosele cu morocovi este foarte simpla desi sunt multe ingediente.
Ingrediente ( 12 bucati)
- 220g faina (120g faina alba 000 si 100g faina integrala)
- 250g morcovi rasi fin
- 20g nuci macinate
- 2 oua
- 100ml lapte
- 25g miere
- 30g zahar brun
- 30g ulei de nuca de cocos ( sau daca nu aveti puneti ulei obisnuit)
- 100g iaurt grecesc
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- un pic de sare
1. Preincalzim cuptorul la 180grade C.
2. Intr-un bol amestecam ingredientele umede; ouale, uleiul, iaurtul, laptele, mierea.
3. In alt bol amestecam ingredientele uscate; faina, praful de copt, coaja rasa de lamaie, nucile, sarea, zaharul, scortisoara.
4. Amestecam compozitia umeda cu cea uscata si adaugam morcovii rasi fin. Punem aluatul in forme de hartie ( umplem 3/4 din forme) si apoi coacem briosele 20 de minute.
Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea dar atentie briosele sunt usor umede din cauza morcovilor. Eu le-am lasat 25 de minute fix.
Lasam sa se raceasca si servim.
Optional puteti sa le ornati cu o crema facuta din 200g frisca si 200g branza proaspata la care adaugati 1 lingurita miere.
Sunt pufoase si aromate, dupa cum am scris la noi s-au consumat rapid.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]