Briose cu capsuni

 

Tot timpul am spus ca cel mai simplu de preparat dintre prajituri sunt briosele. Si pentru ca e sezonul capsunilor si pentru ca sambata mi-am cumparat tava si pentru ca am ochit o reteta faina,  aseara am preparat fix 12 briose . Si Adrian a lins tot zaharul de pe ele apoi a muscat partea de deasupra si a mancat-o ( la 4 briose :)).

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1oo ml lapte
  • 50g unt sau ulei
  • 120g zahar brun
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 5g praf de copt ( 1 lingurita )
  • 200g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 150g capsuni feliate sau cuburi

1. Mixam oul cu zaharul si putina sare pana cand se topeste zaharul.

2. Adaugam untul topit si laptele si mixam pana la omogenizare.

3. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat la compozitie amestecand usor cu un tel.

4. In formele de briosa punem o lingurita de aluat, o lingurita de capsuni taiate, o lingurita de aluat si apoi o lingurita de capsuni taiate. 

5. Coacem la 160g C timp de 15-20 min.

6. Cand s-au racit le pudram cu zahar si servim.

Observatii:

Am folosit forme de silicon si forme de hartie.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Briose cu capsuni”

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.