Bors de pui

Mie-mi plac toate ciorbele acrite cu bors. Si cu legume.  Asta-i una dintre ele :).

Ingrediente:

  • spatele, aripile, gatul si alte oseminte de pui
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1/2 de ardei
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 100 ml bulion
  • leustean
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml bors
  • sare

Curatam zarzavatul , ceapa o tocam , ardeiul il lasam asa ( la sfarsit il scoatem ) iar restul il dam pe razatoarea mare  ( inafara de cartofi).

Punem intr-o oala apa ( cam 3 litri) adaugam zarzavatul , ceapa si tacamurile de pui si lasam sa fiarba. Adaugam si putina sare.

Gustam putina carne de pe oase :) si cand este fiarta, adaugam cartofii , leusteanul si bulionul. Cand cartofii sunt fierti, adaugam borsul dupa ce in prealabil l-am dat intr-un clocot in alt vas. Cantitatea e orientativa, adaugati cat vreti , depinde cat de acra va place ciorba. La sfarsit frecam galbenusurile cu putina sare, adaugam putin cate putin din zeama fierbinte si apoi rasturnam totul in oala.

Potrivim de sare daca e cazul si servim cu smantanica. 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Bors de pui”

  1. Buna ziua,Amalia! Este pentru prima data cand iti scriu,cu toate ca iti citesc blogul zi de zi.Stau cu orele si ma plimb printre minunatele retete.Eu de putin timp gatesc,si am inceput cu crema ta de zahar ars.Am dublat cantitatile si a iesit o minunatie.Urmatoarea reteta pe care o voi incerca e prajitura fantezie.Imi face cu ochiul de ceva timp.Multumesc mult pt ca iti rapesti din timp ,si ne faci viata mai usoara cu aceste retete.Te pup

  2. Alexandra iti multumesc pentru aprecieri, retetele sunt destul de usoare sper sa incerci cat mai multe…crema de zahar ars e preferata sotului meu :).

  3. Buna, eu va sfatuiesc ca leusteanul sa il fierbeti impreuna cu borsul si sa il adaugati la ciorba cu 10 minute inainte sa opriti focul. In rest totul e ok :)

Lasă un răspuns la Alexandra Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.