Bomboane Bounty


Imi place Bounty, iti place Bounty , ne place Bounty ! Cautand o reteta de post asa cum se intampla deobicei am gasit o reteta de dulce, super simpla… mai greu cu glazuratul , nu-s asa aspectuoase bomboanele mele dar sunt buneee :)).

Ingrediente:
200 g fulgi de cocos
100 ml smantana dulce ptr frisca
70g zahar pudra
70g unt
putina esenta de rom
200g ciocolata cu lapte

Intr-un castron amestecam fulgii de cocos cu zaharul pudra . Intr-o craticioara punem untul si smantana si lasam la foc mic pana se topeste untul. in acel moment punem fulgii de cocos, putin cate putin amestecand bine si la sfarsit esenta de rom. Facem bile de marimea unei nuci , o sa va chinuiti putin dar nu apasati tare e deajuns sa dati o forma rotunda, apoi le punem pe o hartie de copt si le bagam la rece o ora.

Le scoatem si le glazuram cu ciocolata topita. Daca reusiti sa le „imbracati” de tot felicitarile mele. Puteti sa va ajutati de o scobitoare. Infigeti scobitoarea in bila apoi scufundati in ciocolata topita, la fel ca si la bananele invelite in ciocolata. Cred ca merge mult mai usor . In plus, le puteti face mai mici sau daca doriti „turnati” toata compozitia intr-o tava, presati bine si apoi taiati patratele sau bucati mai mari si apoi le glazurati :).
Nu am notat de unde am luat reteta dar cred ca de pe un blog sarbesc.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


47 de comentarii la „Bomboane Bounty”

  1. Corina multumesc de pont, eu m-am necajit putin cu modelatul…iti multumesc si pentru aprecieri esti draguta, uite daca mai fac ceva bun esti invitata mea , daca esti din Cluj ti-e usor sa vii :)).

  2. Multumim de retete Amalia! Eu maine testez reteta, abea astept. Vroiam sa te intreb ce fel de ciocolata folosesti pt glazura, ca sunt de multe feluri si nu toate sunt gustoase… Ai una preferata? Eu mai foloseam ciocolata menaj din Germania, care este cu multe arome si e f buna dar nu se gaseste peste tot. Iese glazura buna si cu cea romaneasca?

  3. So pentru glazura eu folosesc ciocolata de menaj, pentru inceput am folosit din motive financiare :) apoi mi-a placut cum s-a comportat si am ramas la ea.Nu stiu cum e cea din Germania banuiesc ca mai buna decat a noastra, eu folosesc doar romaneasca :).

  4. So pentru glazura eu folosesc ciocolata de menaj, pentru inceput am folosit din motive financiare :) apoi mi-a placut cum s-a comportat si am ramas la ea.Nu stiu cum e cea din Germania banuiesc ca mai buna decat a noastra, eu folosesc doar romaneasca :).

  5. Am făcut minunăţiile şi sunt foarte bune. Din păcate mi-a fost foarte greu să le modelez ptc se tot sfărmau. Le-am făcut lunguieţe, ca şi batoanele Bountz. Unele s-au sfărmat oricum şi după glazurare. Dar sunt delicioase! Eu am pus cantitate dublă de ciocolată din două motive: ciocolata românească a fost de calitate f bună dar nu era foarte lichidă nici când era fierbinte şi ptc ne place ciocolata :)Abea aşteaptă să fie mâncate.
    Mulţumim Amalia!

  6. Tocmai le-am terminat de facut…si sunt foarte bune…nu am avut probleme nici cu ciocolata nici cu cocosul! Cu siguranta o sa le mai fac! Multumesc pentru reteta! Pupici :*

  7. Stii cum cred ca ai putea sa imbraci bomboanele foarte bine si de tot? cartofii prajiti si pun intr o tigaie ff adanca intr un fel de strecuratoare, imi scapa acum numele. daca ai punea bomboanele in strecuratoarea aia si le ai cufunda in ciocolata ar fi super simplu :D ce zici?

  8. Foarte bune! Le-am testat si eu azi…desi trebuie sa recunosc ma inspir mai mereu din retetele tale, pe unele le mai adaptez in functie de situatie. Acum astept sa se faca si puiul cu oregano! Multumesc pentru sfaturi:)

  9. Buna,Amalia…

    Si mie imi place foarte mult Bounty si as vrea sa fac,dar am o nelamurire in legatura cu ciocolata…cele 200 g de cioco cu lapte le pun intr'o craticioara pe foc si le topesc?? sau cum fac? :D

  10. Da Mada topesti mai bine ciocolata la bain-marie, adica in baie de abur.Pui ciocolata intr-o craticioara apoi craticioara in alta cu apa.

  11. Ms mult.
    Intre timp am citit reteta de la bananele inghetate tavalite si cred ca asa o sa fac ciocolata topita,in punga in apa fierbinte.
    Cred ca o sa fac chiar azi :)))

  12. Le-am facut si eu. Mi-au iesit multe. Mare bataie de cap a fost la modelat. Nu mi-au iesit rotunde si frumoase:) Inca nu le-am gustat le tin la rece de 2 ore si in cateva minute o sa le glazurez. Le-am tinut mai mult pentru ca imi e teama ca sunt prea fragile si sa nu mi se faramiteze. Eu am luat frisca hulala lichida. Iar pentru glazurat am luat o bucata de ciocolata de menaj de 350 gr, ca sa imi ajunga la sigur:) Abia astept sa le termin ca sa le mananc! Ador blogul asta!

  13. Trebuie sa incerc si aceste bomboane desi eu am ramans la bananele inghetate(abia astept sa ajung in tara sa le pregatesc normal si familiei)si merge cu mancarea de mazare(caci nu stiam ce desert sa fac)..Pup

  14. Am facut si eu aceste bomboane.Au iesit foarte foarte bune, dar trebuie sa recunosc ca am mai pus putin unt ca nu se egau deloc.In rest…Felicitari Amalia si la cat mai multe retete noi.
    Paste Fericit alaturi de cei dragi!

  15. Salutare,

    Blogul acesta e uimitor si delicios…dar va dau un link tot cu retete http://www.yummy.site90.net nu ca sa fac concurenta Amaliei pentru ca ar fi imposibil ci pentru ca am nevoie de vizualizari…e proiect de la facultate :D cui ii place sa l dea mai departe. iar daca nu va place, puteti sa l dati oricum :P multumesc !

    1. Lavinia poate scrii un articol despre blogerii culinari din Cluj , avand in vedere ca sunt destul de populari :).

      1. Asa voi face ! chiar nu prea stiam despre ce sa fie urmatorul editorial :) va fi despre voi. e perfect. :) ai intrat pe site? cum ti s-a parut? imi place mult cum scrii retetele, faci fiecare reteta sa para usoara:) si pozele chiar te corup la gatit :p

        1. Lavinia am intrat pe site e tare interesant … sper sa il „umpli” cat de curand :))… da un semn cand publici articolul . Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.