Blat de tort – reteta de baza

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

Ingrediente pentru reteta de baza de blat de tort:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina alba de grau 000
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt

Cum preparam blatul de tort, reteta de baza?

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.


Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata.

Blat de tort - reteta de baza

Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina cu 1 lingura cacao.

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

loading...

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


439 de comentarii la „Blat de tort – reteta de baza”

  1. Am sa-ncerc si eu, desi nu prea-mi ies chestiile de genul asta….I`ll let you know daca iese ceva cat de cat onorabil ;)

  2. Alhambra sper ca asta sa-ti iasa ,te rog sa respecti cantitatile si pasii retetei:) Te pup si un weekend cat mai placut !

  3. Am incercat blatul tau si a iesit perfect precum si alte retete din blogul tau, esti minunata toate au iesit super, multumesc

  4. Ma bucur sa aud asta, sa stii ca mai am o reteta de blat insa nu am apucat sa o postez… referitor la retete daca ai nelamuriri te rog sa-mi scrii :).

  5. Anonim ma bucur ca vrei sa-l incerci, eu l-am copt la 70 grade.Nu stiu daca te ajuta dar iti scriu cum procedez eu; fixez timer-ul la 20 de minute si apoi ma uit pe geam sa vad cum se comporta blatul adica daca a crescut. Mai pun pe 20 si ma uit din nou. Daca s-a rumenit introduc o scobitoare in el, o scot si daca iese curata inseamna ca e copt. Regula asta o aplic la toate blaturile

  6. hei, tine-mi pumnii ! incerc azi blatul, sa-l fac de Paste, ca e si ziua mea ;) si drept crema o sa fac o combinatie inventata din ce-ai mai scris tu la reteta cu tortul cu iaurt si frisca plus ceva krantz pe deasupra plus o glazura de cioco…..offff ce mi-o iesi? :)) revin

  7. Mi-a iesit ! ieri l-am facut si azi de ziua mea am dat iama-n tort :) O sa pun si poze la mine sa vezi ce-a iesit, desi blatul n-a crescut egal si….multe altele…una peste alta s-a mancat :)) Mersi mult de reteta, a fost foarte usor de facut !
    Sarbatori fericite de Paste !

  8. te pup amalia.
    iti urmaresc de mult blogul,si am o mare apreciere pentru tine.
    imi place acest blat,dar am o intrebare:deoarece inca nu mi-am achizitionat spre rusinea mea o tava de copt blaturi,pot coace acest aluat in mai multe foi?
    nu stiu daca ma intelegi.
    adica in loc sa-l coc pe tot,il impart in mai multe bucati. multumesc mult.

  9. Anonim nu-i nicio rusine , mai este timp pentru asta. Eu nu am incercat sa-l coc asa dar cred ca poti sa faci vreo 4 foi pe care sa le coci separat… uite eu am o reteta de la tortul dobos in care se face un aluat de genul asta si se coc pe rand 6 foi rotunde dar mai mici . Se scot si se pastreaza sub un servet umed sa nu se usuce. Deci il cantaresti sau il aproximezi la ochi si il imparti in 4. Nu uita sa pui hartie de copt si sa fii atenta ca se vor coace mai repede foile. Eu sunt sigura ca o sa-ti iasa :), astept sa-mi spui ce-ai ispravit :).

  10. am facut blatul dar cu cacao. este cel mai adevarat blat de tort, pufos si consistent, creste bine ca sa-l poti taia si in 4 dc.ai chef. multumesc amalia!

  11. stiu ca pare pueril dar praful de copt trebuie stins, nu?
    sunt abia la inceput,nu prea am mai gatit….
    multumesc mult

  12. Georgiana nicio problema… praful de copt se amesteca cu faina, te rog sa citesti cu atentie reteta si o sa vezi ca te descurci :). Sper sa-ti reuseasca ! Sa-mi scrii ce-ai ispravit :).

  13. Buna Amalia,pana acuma am incercat doar pastele cu sos de ciuperci,au iesit superbe multumim.Eu sunt in Egipt iar aici gatesc sotului mancare romaneasca.Am o rugaminte daca se poate.Doresc reteta de la prajitura bucuresti , asa cum faci tu cu poze :)Ne este foarte usor,multumim inca o data.Laura Egipt

  14. saluty….

    vreau sa fac un tort pt ziua mamei mele si as dori sa intreb daca blatul asta a fost facut intro forma cu diametrul de 24 cm….

    multumesc anticipat pt raspuns….

    de 2 ore navighez pe pe aici…

    cate bunatati…

    felicitari ;) team pupat :*

  15. La acest tort am improvizat o crema,sper sa va placa si voua:
    -1/2 l lapte
    -2linguri mari faina
    -250g zahar
    -1 budinca vanilie Dr.Oetker
    -1-2 plicuri vanilie
    -coaja rasa de la o lamaie
    -200g unt
    -3 lingurite cafea ness
    Se caramelizeaza 2 linguri de zahar care se sting cu 3 liguri de apa in care s-a dizolvat cafeaua.
    Apoi se adauga restul de lapte amestecat cu faina, zaharul,coaja de lamaie,vanilia si budinca.
    Se fierbe pana se ingroasa.
    Dupa ce s-a racit se adauga untul si se umple tortul.
    Sper sa va placa.
    Cine doreste poate aduce imbunatatitri.
    Pofta buna!!

  16. Sotul meu se numeste tot Lucian dar nu ar face o prajitura nici sa-l pici :)) . Te rog sa-mi scrii cum ti-a iesit si cu ce l-ai umplut :).

  17. O intrebare – daca nu pui hartie pe fundul tavii, se scoate usor? Mie mi-a fost frica sa coc balturi fara hartie, doar in tava unsa si tapetata cu faina.
    Inca ceva – cum faci exact cand il scoti din cuptor? Il lasi putin la racit in tava (cu/fara inel) sau il rastorni direct pe gratar? N-am incercat pana acum reteta ta, dar am avut probleme cu alte blaturi, care, desi au crescut frumos, in primele 10 minute dupa scoaterea din cuptor s-au scofalcit nitel in partea de sus, asa ca in loc de un cilindru, am obtinut un trunchi de con.

  18. Monica poti sa pui si hartie nu-i nicio problema … eu il scot, il las putin sa respire, apoi scot inelul, mai las cateva minute si il rastorn …blatul asta este mai "tare " ca sa zic asa, nu se va lasa …

  19. Multumesc de raspuns, Amalia. Am incercat de-acum blatul tau si a iesit foarte bine. L-am insiropat cu un sirop de cafea si coniac si l-am umplut cu crema Mascarpone. A iesit o minunatie de Tiramisu.

  20. Delicios blat. Eu l-am facut cu cacao si l-am umplut cu crema fiarta de ciocolata, cum imi facea mie mama. Pup Amalia, si la cat mai multe super retete.

  21. Buna Amalia,
    sunt un nontalent total in bucatarie insa reteta ta de blat e f usoara si a iesit perfect!! am primit complimente de la toata lumea si mi s-a zis ca sunt "buna de maritat" acu, ca stiu sa fac torturi. multumesc pentru reteta.
    sa ai o zi minunata
    Andreea

  22. buna amalia!
    am incercat si eu aceasta reteta si pot spune ca a iesit f bine si chiar nu ma asteptam deoarece cand vreau sa fac un tort cumparam de fiecare data blatul. asa ca prima mea incercare a fost si un succes desavarsit. ms mult pt reteta si voi incerca si altele:D

  23. Buna, Amalia!
    Maine sau poimaine am sa incerc si eu reteta ta de blat. Am o singura problema… oare imi va ajunge asta sa fac un tort pentru 30 de persoane? :D Cred ca o sa fac doua… :)

  24. Luciana , daca faci crema cu frisca sa zicem diplomat va iesi un tort de vreo 3 kg…se calculeaza cam 150-200g de persoana ( la cofetarie o felie are cam 110-150g) asa ca vezi tu cum iti faci calculele, important e sa-ti reuseasca si sa fie pe gustul invitatilor :). Poti incerca crema de la diplomat "tigrat" sau cea de la tort cu mousse de ciocolata .

  25. pai… am vazut eu pe un site la cineva o chestie si am incercat sa adaptez situatiei mele:D eu am facut blatul cu cacao k am vrut sa fac un tort de ciocolata:P am taiat blatul in 3 parti cum am reusit eu mai bine si ca si crema am folosit o tableta de cioco topita si amestecata cu un fel de frisca lichida (eu stau in dk si nu am gasit exact si am fol ce fol danezii de obicei). o alta crema am topit cioco alba cu frisca lichida si am pus un plic de capuccino :P si deasupra l am ornat tot cu cioco topita neagra. a fost f bun si nu a fost prea dulce sau chestii de genul. ti as arata si niste poze dar nu stiu cum as putea pune :D sper k tia placut ideea mea :)

  26. Buna Amalia. imi poti spune te rog cum se spumeaza untul? cu lingura sau e ok cu mixerul? si inca ceva cand il adaug peste o crema racita de ciocolata il mixex sau folosesc lingura? multumesc

  27. Anonim , pe vremuri se spuma cred cu lingura de lemn , acum cu mixerul :)).Foloseste mixerul si pentru crema, se va amesteca mult mai bine :).

  28. Buna Amalia. Iti multumesc din suflet pentru reteta. E cel mai reusit blat mai simplu de facut si mai delicios posibil. Pana sa dau peste reteta asta mi-era groaza de blaturi. Nu-mi ieseau deloc. Acum fac torturi in fiecare weekend :))
    Esti grozava!

  29. Draga Amalia,

    Pentru mine blogul tau este o adevarata revelatie culinara. Sunt impresionata de talentul tau si mai ales de rabdarea cu care ghidezi pasii debutantilor în ale bucatariei. O sa ma inspir si eu din diverse retete în curând, deocamdata sunt într-o faza de dieta. Mult succes în continuare, si bravo pentru tot ceea ce faci! Esti o persoana cu un suflet frumos!

  30. Draga Anonim, iti multumesc mult pentru aprecieri , sa stii ca m-am gandit sa reunesc retetele de pe blog intr-o carte de bucate :).

  31. amalia ajuta-ma…am facut blatul am respectat tot dar ,a iesit pufos dar a crescut doar in mijloc…pe parti fff putin dc :((((…nu inteleg….

  32. Buna Amalia, dragut si interesant blog ai. Azi am sa incerc si eu reteta ta de blat tort, daca am timp o sa intru sa-ti zic cum a iesit. As fi vrut o mica lamurire, la cuptorul electric oare la ce temperatura se coace???
    Paste Fericit!!!!!

  33. Am incercat si eu reteta de blat si mi-a iesit super.Dar problema e ca azi e luni si tortul as vrea sa-l umplu doar joi.(Am facut blatul caci de obiciei nu imi prea iese si mai mult a fost o incercare ,dar acum as vera sa-l pastrez.)Imi puteti da o informatie ,daca pot sa-l pasrez si cum ? Va multumesc anticipat pt. raspuns si pentru aceasta reteta minunata.

  34. Buna, Amalia! :) Sa iti zic o reteta tare de tort. Pana so sotului meu ( care e pretentios ) i-a placut mult. Ok. Blatul tau obisnuit, crema de la tprtul cu lapte si intre blat si deasupra zahar ars cu nuca pisata- din tortul egiptean :) Foarte bun a iesit. Crema aia e buna pentru acest blat consistent. Iar zaharul si, mai ales, nuca, ii da un gust foarte bun. Multumesc pentru retete. Blatul este foarte fain si usor de facut. Cred ca faci torturi foarte gustoase :) O seara buna, Amalia!

  35. este foarte buna reteta … Am facuto ieri si il voi face si maine .. ESte foarte bun si gol .. Superba reteta. Cel mai pufos blat vazut de mine vreodata.

  36. eu intotdeauna am avut o problema cu blaturile.nuu imi ies:( l-am incercat si pe acesta si mi s-a lasat foarte mult si a iesit foarte mic..la gust este foarte bun.dar de ce a iesit asa mic si lasat?

  37. Multumesc pentru reteta! Am cautat pe net o reteta agreabila pt blat de tort si dintr-o intamplare fericita am ajuns aici. Mi-a iesit foarte bun blatul… imi aminteste de copilarie si de torturile pe care le facea mama. Inca o data multumiri! multa sanatate si bafta in continuare!

  38. a fost prima data in viata mea cand am incercat sa fac un tort, de fapt pot sa spun ca a fost prima data cand am facut orice fel de desert.si pot sa sun ca nu ma asteptam sa iasa asa de bine.imi era teama ca blatul de tort se va lasa cand se va raci,ca in poza,dar nu a fost asa. a iesit perfect,fix ca in reviste. ce-i drept,probabil conteaza foarte mult si cat e de bun cuptorul,dar un lucru e sigur: nu ma asteptam sa iasa asa de bine si in mod sigur voi repeta reteta :)

  39. Amalia, fac blatul dupa reteta ta a 2a oara si mi-a iesit de fiecare data chiar daca in loc de tava am folosit o oala ca nu mi-am cumparat inca tava :D RUSHINIK! Te pup si esti superba!

  40. Larisa data viitoare sa nu te aud ca nu ai tava ! Sa-i scrii la mosul , poate daca ai fost cuminte iti aduce :).Si eu faceam blaturi in oala pana mi-am cumparat forma de tort.

  41. buna amalia, am facut si eu blatul de tort si a iesit ff bun, l-am facut cu cacao,,i-am pus mousul de cioco si visine de la tortul budapesta si o glazura de cioco de la tortul cu mouse de cioco,,si a iesit tare bun,,ciocolatos si deosebit,,mai e o felie,,de ieri pana azi,,deci am batut recordul in primul meu tort. merci tare mult ca ne ajuti cu blogul tau minunat si de care nu ma despart nici macar o zi.
    lucy

  42. si eu am incercat acest blat acum 5-6 luni si va spun sincer ca de atunci la orce tort pe acesta il folosesc,cand vreau sa fac cu cacao elimin 25-30 gr. faina si inlocuesc cu cacao si iese super.Si reteta este SUPER.

  43. s-a stricat mixerul…offf…bat galbenusurile si zaharul cu telul, ma intreb: daca nu se topeste zaharul in totalitate oare mai creste blatul?! In fine, sper sa se topeasca bine, ar fi pacat sa nu-mi iasa.Am citit atatea comentarii "pro" aici, incat sunt convins ca o sa iasa treaba buna.. ne revedem dupa

    1. :( credeam ca o sa iasa si asa , adica fara praf de copt… multumesc ca mi-ai raspuns… pacat ca nu am fost inspirata prima data trebuia sa-ti recomand pandispanul, e un blat de tort care sigur iasa fara praf de copt.

  44. Excelent blatul de tort !! Felicitari ptr postare!!! O dorinta as avea ..o crema de tort ceva gustos pe baza de lamaie sau altceva si nu prea complicata !!am facut eu una cu lamaie dar nu sint prea incintata .. mersic si astept ceva bun de la voi (K)

    1. Conny, o crema de lamaie gasesti la prajitura cu piscoturi si crema de lamaie, merge si la tort… sau poti face un mousse de lamaie, nu am reteta dar o gasesti pe net. PUp!

  45. Buna Amalia; de ceva timp am descoperit blogul tau, si din când în când intru sa vad ce mai faci; azi am vazut reteta de tort egiptean; probabil o sa fie viitorul desert al meu; am deja impresia ca-i si simt gustul;:) dar eu am o rugaminte: pe vremuri am mâncat o prajitura cu fistic si în amintirile mele era deosebit de fina; poate ca ai auzit de aceasta prajitura si poti sa-mi transmiti reteta; eu cred ca am încercat sa o caut pe net dar nu am avut rezultate; merci si îti doresc tot binele din lume!

    1. Ioana o sa incerc sa gasesc reteta de prajitura, m-as fi bucurat daca imi scriai cum se numeste , era mai usor de gasit :).

  46. Buna seara ,

    Eu am taiat blatul in doua parti egale .Am uns o jumatate de blat cu gem de capsuni si peste am pus smantana batuta cu mixerul , apoi am acoperit cu cealalta jumatate de blat . Am presarat cu zahar praf.

    Delicios !Sotul meu adora prajitura asta !

  47. Excelent blat! Este extrem de pufos..mie nu imi plac blaturile care trebuie insiropate foarte tare..iar acesta merge si fara prea mult sirop pentru ca nu e innecacios. Personal, am pus mai putin praf de copt (din cele 10 grame ale pachetzelului cred ca am pus 7) si vreo 8 linguri de apa. De copt, l=am copt la 160-170 de grade 40 de minute. Si a iesit perfect. Merge de minune cu crema de portocale, mousse noir si glazura de trufe;)).

  48. Buna Amalia! As vrea tare mult sa-i fac iubitului meu un tort la aniversarea noastra de 2 ani. insa nu stiu ce crema sa folosesc. e si f pretentios. vreau ceva special si m-am gandit sa ti cer parerea :D!

    1. Pai in primul rand sa-l intrebi ce ii place, mousse-ul de ciocolata e o crema foarte fina si buna, am un tort se numeste tortu cu mouse de ciocolata, eu ma gandesc la o combinatie cu zmeura si ciocolata :)… faci un mousse de ciocolata amaruie , apoi unul de ciocolata alba in care poti pune si zmeura … intreaba-l ce-i place si te orientezi :).

  49. e mort dupa ciocolata.. si ii place in special cea amaruie…daca te rog.. da-mi un link:d unde gasesc tort cu mouse de ciocolata amaruie.. multumesc:D

  50. Buna, crezi ca as putea sa il insiropez cu zeama din compotul de cirese, sa folosesc drept crema Finetti (stiu, sunt cam lenesa :( ) si sa pun ciresele pe deasupra?

  51. Multumesc Amalia pt aceasta reteta de blat,tot timpul am urmat sfaturile tale si toate mancarurile au iesit delicioase ! Esti o minune,iti multumesc ! Chir azi e ziua unei prietene si ii voi face un tort cu fructe (normal cu blatul tau ),te pup o zi buna ,Laura Egipt

  52. amalia ai scris in reteta ca blatul se coace la 70 de grade pt 40 de min….l-am lasat la 70 de grade si dupa 20 de min nu s-a intimplat nimic…asa ca am crescut temp…dar cine stie daca mai iese bun daca l-am tinut asa in cuptor? vom vedea…

  53. Angela, fata, esti foarte tare! Mi-a iesit blatul beton!!… O mica precizare l-am copt la cuptorul electric la 150 grade pt 40 min fara sa deschid cuptorul!… Saru’mana de reteta!

  54. Pur si simplu perfect! I-am facut muuulte poze, nu imi venea sa cred ca a iesit asa frumos!:) L-am taiat in 3 si am facut o crema de la prajitura cu piscoturi si lamaie si una cu mascarpone… Decorat cu frisca si glazura de ciocolata si dus la aniversarea prietenei mele! Un succes. Multumesc, Amalia! Daniela.

      1. EEEEEEXCELENT !! nu ma ateptam sa iasa atat de bine…fara prea multe comentarii pentru ca aici , cuvintele nu mai incap printre faptele concrete. genial. felicitri intr’adevar !!!!!!!!!

  55. salutare!!
    Amalia in seara aceasta o sa incerc si eu reteta blatului de tort si maine o sa ”incerc”(vedem ce va iesi)sa fac tortul tau diplomat.
    intrebarea mea este:eu nu am tava rotunda(e prima data cand fac tort)si nici oala de la care sa pot scoate manerele si am doar o tava dreptunghiulara.Trebuie sa respect aceeleasi cantitati sau mai adug putin??tava este una normala de friptura cu bord inalt.
    ast raspuns.
    mersi si felicitari pt.retete

  56. amalia nu e prima oara ec fac reteta asta dar am vrut sa it zic ca todeauna mio iesit ca in poza sa sti ca retetele late sunt bynee :*:*:*:*;););););)
    fuarte reusitaaa !!!!!!!!!!11

  57. hmmmm ….deci va zic dak ati fi akm la mine sa o vedeti pe soacra mea cum fuge de la bucatarie la pc ,citeste si fuge sa mai amestece ceva ,iarasi se intoarce si tot asa=))…sper sa merite toata agitatia asta pe aici =))…in rest torturi fericite…pup:*

    1. draga,ce a facut soacra pana la varsta ei de cauta pe internet retete,mai ales pentru tort?! aceasta retata de tort este o ….nici n-am cuvinte,dupa cum am citit toate comentariile voastra,habar n=aveti sa gatiti,pune-ti intrebari stupide,nu ca sunt o gospodina intruchipata,dar de cand s-a inventat internetul si pe o carte de bucata nu mai puneti mana,sunteti moderne!dragilor…incercati sa va abtineti sa intrebati „cum se scoate din cuptor” asta a-ti uitat sa intrebati pe una care habar nu are cum se face adevaratul blat de tort,cautati in cartile de bucate.

      1. Nu inteleg ce vrei sa spui dar sa stii ca majoritatea retetelor de pe internet au l baza cartile de bucate…eu una ma inspir si carti de bucate insa pentru ca pe vremea bunicii nu se gatea/gasea de exemplu brocoli caut retete pe internet plus alte le cum ar fi condimente … cred ca important este sa evoluam in gatit nu sa ramanem la stadiul anilor … pana la urma ai incercat reteta sau nu ?

      2. Dar tu „draga”? Ce ai facut pana la varsta asta de nu stii sa scrii corect romaneste:-))..Citez…din domnia voastra : „pune-ti intrebari stupide” si „a-ti uitat sa intrebati ” !!!!!!!!!!!!!
        Nu stiu cine-i mai stupid ele ca nu pun mana pe cartea de bucate sau domnia voastra care face morala in loc sa puna mana pe cartea de gramatica!…Apropo…cratima mea se justifica…:-)))
        …aaaa…si sa nu uit….ne bucuram ca ATI pierdut din timpul DOMNIEI VOASTRE..atat de pretios ca sa cititi aceste comentarii stupide…….
        HAHA…ce M-AM distrat….

  58. multumesc si eu pt reteta!:) mi-a iesit un super tort, inalt de 7,5 cm! e drept ca am inlocuit jumatate din cantitatea de faina cu praf mondamin, care a facut ca blatul sa fie extrem de pufos. cel mai bun tort de pana acum.

      1. l-am taiat in 3 si l-am umplut cu 2 creme: una de iaurt de fructe ( piersici) batut cu ceva praf de intarit crema pt torturi de la dc.oetker, peste am pus felii de piersici din conserva; a doua crema a fost crema de vanilie de la dc.oetker la care tr adaug doar lapte si unt. nu m-am complicat prea mult cu cremele, deoarece am avut de lucru o gramada la partea de deasupra! :) l-am acoperit cu fondant facut de mine din marshmallows, iar supriza a fost un desen cu spiderman, panza de paianjen si un paianjen.facute tot din fondant. am lucrat o gramada de ore la el, dar a iesit, zic eu, super. mai ales ca sunt la inceput de drum cu torturile acoperite cu fondant.:)

        1. buna Kinga!Am citit comentariul tau si mi sa parut foarte impresionanta ideea ta de a face fondant din marshmallow.Ai putea sa si detaliezi putin ca tare mult mi-ar place si mie sa stiu cum se face fondantul.mersi mult si astept sa-mi raspunzi cat poti de repede!

          1. Buna Taby! Am vazut si eu dupa un an comentariul tau!!!:) Tocmai am facut din nou blatul de tort dupa reteta Amaliei si am vazut din greseala comentariul tau. Fondantul din marshmallows se face din marshmaloows si zahar praf (cumparat, deoarece contine si amidon, cred) si putina apa. nu mai stiu cantitatile, dar daca dai cautare google gasesti precis reteta.Se topeste marshmallowul +putina apa in cuptorul cu microunde pana devine o masa lichida, lipicioasa. Apoi se adauga zahar praf si se amesteca, apoi se framanta bine cu putin grasime vegetala de palmier pe masa presarata cu zahar praf pana devine de o consistenta ca plastelina, apoi intinzi cu sucitorul o foaie mare si mai subtire cu care acoperi tot tortul. Cauta video-uri pe you-tube in Engleza. daca vrei intra pe pagina mea de FB si poti vedea si poze cu torturile mele. Si acolo ti-as putea raspunde mai bine la intrebari si sa iti dau linkuri utile.http://www.facebook.com/pages. Salutari. Kinga

  59. pot sa-ti spun ca a iesit super bun si pufos …. credeam ca imi iese din tava atat de bine sa ridicat … .abia astept sal gust diseara …. mersi mult pentru reteta o sa o folosesc mereu … te pup sa ai o zi frumoasa si o sa mai incerc si celelalte retete

  60. Mi-a iesiiiiiit!!!!!!!!!!! Nu-mi vine sa cred, e prima oara cand fac si eu un blat! A iesit super, a crescut frumos! Acum ramane sa-l umplu si gata:) Multam mult!

  61. Mie nu mi-ai stricat mixerul , dar tot mi-ai stricat ceva , si anume dorinta de a slabi , nu o s mai pot , mai ales cu asa gustosenii

  62. eu acum incerc sa fac acest blat de obicei mi se lasa tot timpul acum sper ca cu reteta ta sa fie bine maine e ziua cumnatului meu si vreau sai fac o surpriza si avem si invitati:D am sa incerc sa il umplu cu crema caramel mou si un strat de crema de vanilie cu capusuni si piersici ………………..
    multumesc pentru reteta sper sa fie bine dupaia va scriu cum a iesit eu sunt un dezastru:)))

  63. Apa trebuie sa fie fiarta si calduta? asa era la o alta reteta si a fost ok. Pentru craciun o sa fac unul dintre blaturile tortului simplu si l-am ales pe acesta iar cel de cacao va fi cu ciocolata. Revin cu rezultatele insa nu are de ce sa nu iasa.

    1. Any te rog citeste cu atentie reteta… galbenusurile se freaca cu zahar si 10 linguri apa, apoi faina si praful de copt impreuna , apoi albusurile batute spuma…

  64. observ ca f multa lume lauda reteta.am sa o incerc si eu maine sper sa imi iasa.noi cei din strainatate multunim celor din tara care posteaza pe net retete si astfel putem si noi gati romaneste.sper sa-si iasa tortul pe care o sa-l fac baiatului meu de ziua lui.multumesc inca odata.

  65. am o nedumerire…………..tocmai am in cuptor un blat dupa reteta ta………dar…..nu inteleg…..de unde acea nuanta de roz in blat???? asa se vede in imagini……..

  66. Am incercat reteta ta, Amalia cred ca e ceva magic la mijloc. Daca pana acum nici un blat de tort nu crestea in cuptoru asta a crescut si nici nu s-a ars . Singurul inconvenient e ca sa stricat mixerul mamei datorita compozitiei care dupa ce i se adauga faina devine foarte groasa .
    Mine seara il voi degusta sa speram ce e la fel de bun pe cat de frumos.
    Pupici

  67. sunt pionier in ale gatitului, imi place f mult cum arata blatul tau de tor, rugamintea mea e o poza cu tava si dc poti sa-mi scri si unde se gaseste de cumparat!!!

    1. Alexandra forme se gasesc in supermarketuri, ti-ar fi util sa cumperi set de 3 forme una de 26cm, alta de 24cm, alta de 21cm. In Auchan am vazut, in magazinele chinezesti…

  68. Din cate vad , aproape toata lumea iti lauda reteta .Ii fac si eu o surpriza mamei mele , cu ocazia zilei mele de nastere. (fac 14 ! :p) O scutesc si pe ea de munca si o conving sa incerce si alte retete , nu numai diplomat .
    O sa il tai in 3 si cred ca o sa il fac cu finetti si ananas. Sper sa imi iasa si mie.

    Am mai incercat si cateva din aperitivele tale si au iesit super .
    Felicitari ! :)

  69. WOWWWWW iti multumesc pt reteta de blat a iesit nemaipomenit primul meu tort l-am facut azi pt sotul si baiatul meu de sf.ION si a iesit extraordinar sa iti dea D-zeu sanatate si muulte bucurii o sa pun si poze cu el toata fam a fost fericita si eu super incantata multumesc si la mai multe retete

  70. super reteta pentru blat..a iesit asa pufos..e pentru prima oara cand fac tort..si a iesit super bun..multumesc pt reteta..te pup

  71. il incerc si eu . am incredere ca iese bun dupa tot ce sa scris, dar am 2 intrebari:
    1. la blat nu se foloseste nici o esenta?
    2. se insiropeaza blatul?
    astept raspuns ca sa pot folosi si eu reteta.

  72. Buna Amalia,
    Am sa incerc si eu blatul tau. Am tot facut torturi cu blat din pandispan dar m-am saturat, deci vreu sa incerc altceva.
    Nu am inteles insa ce inseamna 1 praf de copt. Un pachet sau cat? Daca e vorba de un pachet, mie una mi se pare cam mult.
    Multumesc.

  73. Multumesc frumos pentru raspuns. Ma gandeam sa-l fac cu doua feluri de creama, una sa fie de vanilie, iar cealalta nu stiu, poate ma ajuti tu.Poti sa-mi recomanzi o crema ? Era sa uit de sirop. Eu pana acum am folosit un sirop facut din cantitati egale de zahar si apa, de ex. la un pahar de zahar, un pahar de apa, se fierb iar la sfarsit se pune esenta de rom. Crezi ca e potrivit si pentru blatul acesta sau ai putea sa-mi recomanzi un altul?

    Multumesc.

    1. Mihaela poti face o crema de ciocolata sau una de fructe… cu budinca + unt sau budinca + gelatina + frisca. Cat despre sirop eu nu-l fac asa de dulce, incerc sa reduc zaharul … pun la 1 pahar de apa 4 linguri de zahar si esenta de rom, iar daca tortul este cu fructe insiropez cu zeama de compot.

      1. Buna,
        As vrea sa-l incerc duminica. Nu stiu ce creme o sa folosesc, nu m-am decis inca, dar iti voi povesti cum a fost.
        Multumesc pentru raspunsul prompt.
        Numai bine!

  74. Buna Amalia!Maine e ziua sotului meu (Lucian,ca si al tau) si as dori sa-i fac un tort CU BLATUL TAU doar ca vreau sa-l modific putin si pentru asta te rog sa ma ajuti.Voi incerca sa pun o lingura de cacao si doua de nuca macinata.Oare merge,va fi ok?N-ar trebui sa cantaresc cacaoa+nuca si sa scad cantitatea din cea de faina?TU CE SPUI?MULTUMESC ANTICIPAT DE RASPUNS!

    1. Lissa daca e pentru Lucian o sa iasa foarte bun ! Poti sa pui si cacao si nuca, eu zic sa scazi 2 linguri de faina din continut. Tin pumnii si te rog sa-mi scrii cum ti-a iesit!

    1. Camelia cred ca se poate face… de pastrat probabil intr-o punga de nylon, eu sincer nu l-am pastrat asa mult, eventual mai uita-te pe google poate gasesti o metoda.

  75. Interesant este ca pentru acest blat nu se foloseste grasime de nici un fel. Eu l-am facut in forma de inimioara, dar am injumatatit cantitatea. Am inlocuit doua linguri de faina cu una de cacao (cred ca era si mai bine daca puneam mai multa cacao pentru ca nu a iesit foarte colorat asa cum as fi vrut). L-am taiat in trei si am pus crema facuta din frisca, mascarpone si dulce de leche. Deasupra am turnat ciocolata topita in putin unt si miere.

    Multumesc pentru reteta!

  76. Am facut si eu azi aceasta reteta,intradevar iese blatul foarte pufos,mai ales ca eu am un aragaz de pe vremea bunicii..destul de dificil sa reglez cuptorul,dar a iesit bine si m-am bucurat ca nu am muncit degeaba.Sa traiesti.

  77. Foarte buna reteta sa stii si foarte usor de facut eu am mai adaugat in loc de apa suc de portocala stoarsa si niste vanilie ca sa dea aroma si mi-a iesit superb! Ce sa zic ideea este foarte buna poti sa faci tortul cu orice ;;) eu sunt insarcinata in a 9 luna cam peste o sapt trebuie sa nasc dar pot sa zic ca am mancat un tort foarte bun :D si il voi mai face cat de curand :D pupici si spor la treaba gospodinelor!

  78. Buna seara domnisoara Amalia, vreau sa va spun ca am facut de doua ori acest blat si mi-a iesit extrem de gustos. Singura mea problema a fost faptul ca in ambele dati blatul a iesit putin mai umflat pe mijloc. Adica nu a fost plat, la linie. Aveti idee de ce?
    Multumiri.

      1. Atunci voi incerca data viitoare sa las focul cat mai mic si probabil sa nu incalzesc cuptorul in prealabil. Asa este in gatit, numai din incercari se reuseste :D

  79. Nu stiu cum iti iese tie,dar la reteta care ai pus-o, mi-a iesit cu grumitos.Pentru ca atita faina se amesteca greu galbenusurile.Si nu ai zis de zahar daca se pune tot sau jumate in galbenusuri,deoarece din cite mai stiu si eu se bate si cu albusurile,nu?

    1. Galbenusurile se amesteca cu tot zaharul, nu iasa grumitos deoarece se pune si apa si albusuri. Sunt 10 linguri de apa…arome nu am pus dar poti folosi.

  80. in poza e plat.Dar de ce iese la toti ca si mie,cu o umflatura mare in mijloc?Desii cuptorul e dat la foc mic.Ca slava domnului, doar stim sa preparam si noi.

    1. Lory si la mine a crescut un pic la mijloc dar s-a lasat… nu stiu ce sa-ti scriu, mie blatul asta imi iese foarte bine de fiecare data.

    2. creste umflatura mare la mijloc pentru ca acolo nu e distribuita compozitia in mod egal. probabil torni aluatul direct in mijlocul tavii. O solutie e ca dupa ce tot aluatul e in tava, iei tava in mana si o lasi sa cada de cateva ori pe masa de la cativa centimetri inaltime. Asa se distribuie aluatul in mod egal si iti creste la fel peste tot. Succes

  81. In aceasta dimineata am preparat un tort dupa reteta ta pentru fetitza mea care astazi implineste 6 luni! Primul tort si foarte gustos! Iti multumesc!

  82. eu de cind am descoperit .reteta de ,blat sint foarte multumita e exta ordinar de buna surorilor mele la fel multumim amalia un paste fericit

  83. eu cred ca ar fi bine, la aceasta reteta de blat, ca praful de copt sa fie stins cu zeama de lamaie. Atunci sigur va creste uniform.

  84. Buna!ati putea incerca alta varianta.Eu de fiecare data o fac aceiasi si iese perfect.
    Depinde si de tava care o aveti ,Separati 6 oua,galbenusu se freaca cu 6 linguri de zahar ,coaja de lamaie si portocala,1 esenta de rom,2 plicuri de zahar vanilat,8 linguri de faina,6 linguri de lapte ,si 1 praf de copt dizolvat cu zeama de lamaie sau helas.Aparte se bat bine albusurile spuma dupa care se incorporeaza la compozitia de dinainte.F important este sa mestecati de jos in sus compozitia fara sa bateti de marginile recipientului ca sa nu se lase albusu.Se tapeteaza o taba cu ulei si faina apoi se adauga compozitia si se da la cuptor cam circa 25 30 de minute.Eu probez cu o scobitoare daca nu ramane aluat lipit de scobitoare inseamna ca este facut..Sper sa va reuseasca,,eu sunt foarte multumita!!!!

  85. Amalia, ai un blog excelent.Saptamana trecuta am incercat sa fac prajitura „tavalita ” de la Licuta Marin si a iesit ca un cauciuc ,am aruncat-o in cosul de gunoi.Ea o numeste prajitura Lamington si arata niste foto.excelente si cand o faci este ca o pasta de lipit pune 125 gr.faina ,60 gr amidon 125 gr zahar si 10 gr.unt??? si 3 oua. si praf copt.Am fost foarte furioasa pt.minciunile pe care le publica.Locuiesc departe de tara si vreau sa pregatesc ceva bun romanesc.

  86. draga amalia,
    super retete…….toate mi-au iesit…….iti multumesc……….o singura intrebare…..Blatul creste frumos in cuptor si in ultimele 5 minute de a-l scoate mi se lasa poti sa ma ajuti cu un sfat te rog?

    1. na, uite ca nu stiu ce sa-ti scriu, mi s-a intamlat si mie la alte prajituri si nu am gasit explicatia…

    2. Nu stiu ce fel de cuptor folosesti,dar eu am fan oven(cuptor cu ventilare) si blaturile de obicei le fac la 180grade(35min) si in ultimele 6-7 minute cobor temperatura la 140grade si imi iese perfect.Inainte pateam si eu aceeasi chestie.

  87. Buna ! Saptamana viitoare este ziua mamei mele si as vrea sa incerc aceasta reteta de blat.Vreau sa spun ca nu am facut in viata mea o prajitura,deci va fi pentru prima oara cand voi face asa ceva ( sper sa si reusesc :D ).Am cateva intrebari,din lipsa de experienta nu inteleg ceva la reteta. 1.Cum adica o crema ca o alifie?? 2.Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa( in total trebuie sa adaug 10 linguri de apa treptat???) 3.Cand separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri–> aici trebuie folosit mixerul?? :)) Merci,astept raspuns.

    1. Da 10 linguri, alifie inseamna ca s-a topit zaharul d etot… fara mixer… albusurile se adauga alternativ cu faina…si succes!

  88. Inca o intrebare: albusurile dupa ce se bat spuma cand se adauga? dupa ce faina cu praful de copt si galbenusurile cu zahar le-ai incorporat??

    1. praful de sare este implicit la orice reteta; eu, personal, nu consider necesar sa mai fie mentionat la vreo prajitura… in plus, chiar daca cineva uita sa puna sare, sau nu stie ca ar trebui, nu-i nicio problema, nu-i adevarat ca fara ea nu are niciun gust.

  89. am facut blatul si e minunat. am mai pus 2 linguri de ulei, esenta de vanilie si sare si a iesit perfect. asta e o reteta pentru tort, negrese, pandispan si poate si altele

  90. Iti multumesc ptr aceasta reteta de blat. e cea mai simpla , cel mai usor de facut, cea mai buna reteta! esto o dulce. >:D< :-*

  91. buna fetelor puteti sa ini raspundeti repede eu fac aum blatul de tort vreau sa stiu trebuie sa pui faina su cu praful de cpt peste galbenusuri dar nu este prea gros apoi sa trebuie sa pun appa peste cuma sa fac raspundetim repede va rog frumos

  92. este super blatul l-am facut pe 17 octombrie la ziua sotului si acum il voi face la ziua surori mele si credeti-ma ca am incercat multe retete de blaturi pentru tort dar ca acesta nu a fost niciunul Multumesc pentru reteta :*

  93. astazi de ziua mea m-am hotarat sa imi fac tortul singurica,si pt ca era pt prima data cand faceam blatul,am gasit aceeasta reteta care este extraordinara,nu mi s-a lasat blatul deloc,a iesit perfect,nu am adaugat esente in el,ci l-am facut exact asa cum scria mai sus,va multumesc din suflet,sotul si baietelul meu sunt incantati,multumim,crema am facut-o cum am dorit eu,adica dupa gustul sotului meu,ne plac combinatiile ciudate zic eu,dupa mine,sa aveti o seara cat mai frumoasa!

  94. Buna! tocmai am facut si eu doua blaturi de tort dupa reteta asta, atat doar ca am marit un pic cantitatea de ingrediente proportional cu 8 oua ca sa iasa mai grosut si am folosit in loc de apa lapte. Si ghici ce? valea din pozele de mai sus la mine a devenit munte. Astfel am obtinut doua blaturi cu varfuri, pe care le-am devorat (varfurile!) goale – mai bune ca un cozonac! Cu multumiri, va doresc un Craciun fericit! :)

    1. oare tu le-ai facut de spui ca sunt proaste?sau doar spui asa ca sa te afli in treaba?eu am facut mai multe prajituri si mi-au esit delicioase.
      chiar daca sunt barbat imi place bucataria

  95. Draga Amalia, am facut inaintea Craciunului blatul de tort. Nu a iesit nici cu umflat in mijloc nici nu s-a lasat. a iesit perfect. Eu am adaugat 100g de nuci pisate si inca un praf de copt.
    Singura problema am avut-o cu crema. Am incercat o crema cu lapte faina multa esenta de ron si cacao dar nu mi-a iesit deloc.Frisca de casa a iesit super.Am insiropat tortul ( apa, esenta rom, putina cafea, putina zeama de lamaie si zahar), poate imi dai o alta idee de insiropare pt ca astazi am sa fac acelasi blat la care o sa adaug cacao si ca sa fiu sigura ca nu mai dau gres o sa-l fac cu nutella si invelit in frisca. ..O zi DELICIOSA iti doresc !!! :::)))))

  96. Am facut blatul, respectand reteta. Nu s-a lasat la mijloc, ba chiar s-a ridicat. Cred ca este prea multa faina. Data viitoare voi incerca sa pun mai putina faina si va spun cum a iesit.

    La multi ani!

  97. Amalia multumesc din suflet pentru reteta,mi-a iesit un blat exact ca cel din poza ta,foarte bun la gust,inalt de 7 cm la diametrul tavii de 25,toata lumea a laudat blatul.De acum inainte tot reteta ta o s-o folosesc!pupici

      1. Buna sant Andreea Cristina Vasile (Deea Cris Vas) si mia placut fuarte mul reteta, asa ca am facuto, mia iesit fuarte bine si pufosa… multumesc Amalia :* <3

      1. Multumesc pentru raspuns, draga Amalia, mai am o intrebare : trebuie neaparat praf de copt ? Am oua de tara si as renunta la praful de copt, am mai facut pandispan si a crescut frumos, fara praf de copt.

  98. eu dak am un cuptor care nu se da incet merge la flacara mare si nu imi arata cate grade sunt cat il tin sau ce ai fac vreau sa fac si eu blatul sambata..poate raspunzi si tu pana sambata dimineata macar ca sa stiu fac sau cumpar multumesc anticipat..

  99. Am si eu o curiozitate daca tie iti iese asa tortul ca in poza ,pufos, eu am facut si mi-a iesit tare,mi-a crescut in mijloc…Si dupa ce am adaugat faina, mi-a iesit un aluat tare,iar la punerea galbenusurilor spuma,ce sa zic pina se incorporeaza cu aluatul asa tare se faceau si cocoloase.Imi pare rau c-am facut aceasta reteta chiar de ziua fiului meu.Si chiar am facut reteta pas cu pas.

    1. nu stiu cum de nu va iasa eu il fac de cate ori am ocazia si iese foarte frumos , crescut , copt si o culoare frumoasa, eu zic ca daca respecti toti pasii si toate gramajele nu are cum sa nu iti iese

  100. Draga mea, e cea mai delicioasa reteta de blat. Dar…am folosit-o si la piscoturi si te lingi pe degete…
    E un vis :D Merge la orice tort, la briose, la orice :)
    Ms mult de tot

  101. iti multumesc pt reteta de blat lam facuto pt ziua baiatului meu care a facut 9 ani pe8 martie si mia esit perfec o sa mai incerc si alte retete de ale tale si a fost prima data are lam facut.

  102. Eu am cuptor mile, la 180 g scara de jos.e a 2 oara care am facut si e perfect. Poti sa il insiropezi cu siropul de la compot.multumesc.

  103. Ingrediente putzine, bine explicat, simplu de facut… Cam greu sa nu iasa bine. Eu sunt incepatoare in ‘ale bucataritului’ in special dulciuri – torturi, prajituri…, dar dupa retzeta asta mi’a iesit un blat asa frumos si pufos, k l’as pune la expozitzie :). Doamnei/domnisoarei Estefania, cred ca i’a iesit tare pentru k a schimbat albusurile cu galbenusurile… In comentariu scrie „la punerea galbenusurilor spuma…” In fine… :) multzumim de retzeta si succes in continuare.

  104. eu am incercat reteta da nu mia iesit deloc era un dezastru cand lam scos din cuptor si am urmat cu grija instrunctiunile m-am dezamagit de tot cand am vazut ca nu mi-a iesit da asta e am sa mai incerc altadata oricum ms pt reteta

  105. Chiar nu vreu sa fiu rautacioasa cu cele ce au scris ca nu le-au iesit,dar cred ca nu prea stau prin bucatarie,un blat mai bun,si mai simplu de atat,cred ca nu este.Ma bucur ca ti-am citit reteta

  106. salut!!!sunt ancepatoare dar mia iesit super lam facut de ziua tatalui meu si mia iesit grozav.multumesc fffff mult pt reteta p care ai publicato nota 10 cu felicitarii am sal mai fac de cate ori am ocazia si pofta multumesc.

  107. A ieşit foarte bine dar am mărit puţin cantităţile încercând să păstrez proporţiile şi am presărat şi coacăze deshidratate prin el.
    Era puţin bombat pt că nu a scăzut deloc şi a trebuit să ii tai vârful.
    Ms

  108. blatul e extraordinar de bun,pufos … si a fost prima data cand am facut blat in casa,de obicei cumparam blat de la brutarie. multumesc pt reteta ;)

  109. mersi de reteta foarte buna si iasa exact ca si al tau chiar azi am facut 2 blaturi si amandoua au iesit super

  110. Probabil celor carora nu le-a iesit blatul nu au tinut cont de incorporarea albusurilor cu o lingura de jos in sus, am facut vreo trei blaturi si toate mi-au iesit. Va pup

  111. Ți-am încercat și eu rețeta de blat pentru ziua tatălui meu și a ieșit minunat :)
    Am folosit crema de vanilie de la prăjitura „înghețată falsă” și am pus felii subțiri de banană între straturile de blat, aș pune și o poză să vezi ce minunăție mi-a ieșit.
    Mulțumesc din suflet pentru rețetele grozave pe care le postezi!

  112. Buna Amalia.Astazi am facut reteta de blat postata de tine .Am impartit insa cantitatea de apa si zahar in doua parti si am folosit si la albus,avand grija ca, in momentul in care am amestecat cremele de albus si galbenus sa folosesc spatula si sa amestec incet de sus in jos.La fel am facut si cand am pus faina in compozitia de mai sus.Ei bine! Mi-a iesit o compozitie spumoasa si un blat nemaipomenit.L-am compt primele 5 minute la 200 de grade ,apoi am scazut temperatura cuptorului la 175 .Am cuptor cu rezistente si sus si jos.Am copt intai partea de jos. apoi cea de sus.Asta o spun pentru fetele care folosesc acest tip de cuptor.Si am folosit o tava patrata din borceam iar in loc sa tapetez cu unt si faina am pus hartie de copt.Te asigur ca a iesit perfect.
    Multumesc mult pentru retete si sa stii ca de azi voi folosi aceasta reteta mereu,deoarece din cate retete de blat am facut de pe net,asta mi-a iesit perfect intr-un timp scurt.Iti doresc tot binele din lume ,sanatate si la mai multe retete.

  113. Buna! Poate ai putin timp te rog sa-mi raspunzi si mie la o intrebare…
    Daca as folosi apa minerala, as da gres???
    Sunt doar curioasa..
    Multumesc!!

  114. am adaugat la reteta ta 10 linguri de ulei si sare, a iesit perfect prima data acum il fac pe al doilea, amcuptor zanusi cu 8 trepte eu il las la 6 primele 15 minute si apoi il las pana la sfarsit la treapta 4, deschid cuptorul putin cand e gatasi il las asa pana se raceste complet

  115. buna Amalia, inspiratia mea in ale gatitului :)) imi place mult blogul tau pt ca aici gasesc retete de mancare delicioase, normale ca sa zic asa, un ca pe alte bloguri care aduna niste ingrediente ff greu de gasit, numai ca sa impresioneze sau mai stiu eu ce…. aici la tine e mancare romaneasca frate si buna de te lingi pe degete :))) reteta asta de blat si eu am facut o, intradevar a crescut enorm de mult si a fost f pufos, deci am notat o in caietelul meu :)
    as vrea sa te intreb ceva :) daca vreau sa fac blatul acesta intr. o tava de 28/23 cm din cate oua ar trebui sa l fac ca sa l pot taia in doua? (doar in doua pt ca mai fac unul tot asa dar cu nuca). si inca ceva, sper sa nu te enervez cu atatea intrebari :( vreau sa fac ganache de cioco pt blaturile de mai sus, la acea dimensiune (28/23) oare din cata frisca sa fac crema ca sa imi ajunga pt doua straturi ? te am ametit :)) sper sa intelegi ce am vrut sa zic :)) iti multumesc anticipat :)

    1. Ioana scuze de intarziere… cred ca mai bine ar fi sa prepari blatul de la tortul Maresal si pentru crema granache eu zic 400 cioco 400 frisca. Sper ca nu ti-m raspuns prea tarziu :)

  116. Amalia, iti multumesc! Este pentru prima data cand fac un blat de tort si a iesit super! O data cu blogul tau mi-am descoperit si pasiunea pt gatit! Am incercat mai multe retete si toate au iesit! Este ideal pentru o incepatoare ca mine. Iti multumesc!

  117. Supeerrrr !!!! L-am facut de ziua sotului si a iesit perfect … P. S. : Chiar trebuie 1 plic de praf de copt , nu creste si dc punem mai putin ? Caut o reteta buna cu lamaie pt Sarbatori , ce imi recomanzi ?

  118. Multumesc pentru reteta. Ideea este ca imi doresc sa fac un blat cu cacao, insa nu stiu cum sa calculez 2 linguri din 300 g. Altfel spus, ar fi fost perfect ori grame, ori linguri….in acest caz este usor sa strici o reteta

  119. Multumesc de reteta chiar aku l-am terminat blatu de tort sa mancat in 2 secunde de catre sotu la mancat k pe un pandispan initial trea sa-l fac tort da mai fac maine altu k aku imi iese pt prima oara d fiecare data knd incerkam nu iesea delok,mersi mult pt reteta Amalia!!Toate cele bune:)

    1. Ce este ma de capul vostru? Orice preparat scos din cuptor pierde din volum din cauza trecerii de la cald la rece…e legea fizicii ce naiba. Mari bucatari mai sunteti. Singura sansa ca el sa ramana mare si gras asa cum era in cuptor este ca el sa se deshidrateze total si sa scoti o uscaciune si nu cred ca iti doresti.

  120. interesanta idea de a freca galbenusurile cu zaharul. eu toate blaturile bateam spuma tare albusurile cu zaharul si fara praf de copt si imi iese perfect. dar vreau ceva nou :D :)) revin cu com dupa pregatire

  121. Draga Amalia vreau sa iti multumesc pentru retetele minunate care ma salveaza de multe ori cand sunt in pauza/panica de idei. Toate retetele tale lasa gura apa, ai un stil de scris care se citeste fff usor si este pe intelesul tuturor. Varianta ta de blat iese de fiecare data fara nici o greseala, am inceput sa devin experta datorita tie, inca odata merci.

    1. Daca ai stii cat ma bucura comentariul tau :)… cateodata imi fac reprosuri in ceea ce priveste exprimarea si greselile gramaticale, dar ma tot gandesc cum sa scriu mai explicit retetele…toate cele bune si cat mai multe retete reusite !

  122. Pingback: Prichindei de Aprilie 2011 - Pagina 1612

  123. Am facut si eu tortul dupa reteta ta si mi-a iesit batucit. Nu este prea multa apa? Care este cauza?. In schimb am facut alta blat dupa alta reteta de a ta 8oua 8zahar 8 faina si a iesit foarte usor si pufos.

  124. am apelat la regula de trei simpla si am recalculat reteta pt 10 oua…torutul era pt ziua bunicului meu, azi, 1 mai, asa ca daca nu mi-ar fi rusit bla tul ar fi fost un mic dezastru…ms inca o data…poop

    1. Ma bucur mult ca ti-a reusit… sa stii ca am incercat multe retete de blat dar pana la urma asta am stabilit ca este cea mai buna :)

  125. Draga Amalia, am si eu o întrebare de începător…. :) Daca vreau sa fac blatul asta in tava mare de aragaz si pun 8 sau 10 oua, cum se modifica restul ingredientelor ? Mersi mult !

  126. Reteta este super,mi-a iesit ff bine,este cra mai explicita reteta,dar ce ma incanta cel mai mult e ca nu folosim nici un gram de ulei

  127. Am spus si mai spun ,esti super,am probat f multe retete,de la altii,unele miau iesit ,altele nu, dar ale tale miau iesit toate,cu blatul de tort iam dat pe spate pe multi ,acum fac tort aproape saptamanal, deci miau reusit toate retetele tale pe care leam incercat si repetat si nu ma opresc aici.Multumesc!

  128. Draga mea,
    Reteta ta e minunata! O ador! Am facut si o mica modificare, i-am mai pus putina faina, am taiat cubulete de mar pe care le-am pus intr-o casoleta cu capac cu scortisoara si zahar vanilat, si dupa ce le-am amestecat bine le-am pus in aluat. le-am pus in forme de briose, si sunt…minunate.

  129. Toata lumea este incantata de retetele tale. Cred ca sunt foarte bune si ies fara probleme. M-au incantat comentariile. Cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta de tort, acum de sarbatori. Bravo!

  130. Amalia ce diametru are tava de tort folosita de tine? Eu am una de 28 cm, este prea mare? Voi putea taia blatul in doua? Multumesc!

  131. Este singurul blat de tort pe care il fac si totdeauna a iesit foarte bun. Maine voi avea multi musafiri, am facut deja blatul dar cred ca mai fac inca unul cu jumatate din cantitati, pentru a iesi tortul mai mare. Sper sa imi reuseasca :) Multumesc, Amalia!

  132. Buna amali,as face un tort mai mare din 8 oua cam cum as calcula gramajul la restul ingredientelor?ma poti ajuta?mersi

  133. Cea mai buna reteta pentru blat de tort! Sunt foarte multumita de rezultat! De doi ani de zile de cand am gasit-o nici nu am mai cautat alta! Mersi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.