Biscuiți Sacher

biscuiti-sacher-amalia-1

Biscuitii Sacher sunt deliciosi, ne duc cu gandul la celebrul tort celebru de origine austriaca Sacher. Eu doar am citi despre el nu l-am gustat asa ca nu va pot scrie daca se aseamana mai mult sa mai putin. Cert este ca acesti biscuiti sunt fragezi si bun, iar umplutura cu gem de caise ii face perfecti si ii incadreaza in categoria mananci si nu te poti opri :)

Aluatul se face foarte usor si lucrezi cu el in joaca asa ca daca aveti copii poate ii implicati si pe ei atunci cand preparati biscuitii. Forme se gasesc peste tot acum , mai ramane sa cumparati ingredientele si sa incercati reteta. Si da, sa-mi scrieti cum vi s-a parut.

biscuiti-sacher-amalia-2

Biscuitii puteti sa-i pastrati in cutii metalice chiar si o saptamana, stau foarte bine asta inseamna ca puteti sa-i faceti cu ceva vreme inainte de sarbatori. Bine vorbesc de sarbatori pentru ca scriu reteta in preajma sarbatorilor de iarna, puteti sa-i faceti cu orice ocazie va asigur ca se vor manca toti indifernet cate portii faceti.

Alte retete de biscuiti sau fursecuri  pe blogul meu :

Fursecuri steluta

Fursecuri inimioara

Fursecuri – reteta de baza

Si acum reteta.

Biscuiți Sacher

Ingrediente:

  • 2 oua potrivite
  • 120g unt ( puteti folosi cu orice procent de grasime dar cu cat untul va fi mai gras cu atat biscuitii vor fi mai fragezi)
  • 300g faina de tip 000
  • 220g zahar pudra
  • 100g ciocolata pentru gatit
  • 20g zahar vaniliat
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru glazura:

  • 100g ciocolata pentru gatit
  • 1 lingura ulei

Pentru umplutura:

  • gem de caise

Pentru inceput mixam ouale cu untul pana devin spumoase apoi adaugam zaharul, zaharul vaniliat si amestecam bine. Adaugam ciocolata topita si racita si amestecam din nou. La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si framantam rapid un aluat omogen.

Punem aluatul la frigider invelit cu o folie de plastic timp de minim 30 de minute. Eu l-am bagat la congelator fix 30 de minute.

Aluat-biscuiti-sacher-amalia-1

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Intindem aluatul in foaie subtire si decupam forme.

Aluat-biscuiti-sacher-amalia-2

Coacem biscuitii timp de 8 minute.

Aluat-biscuiti-sacher-amalia-3

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu uleiul.

Lipim biscuitii copti si raciti cu gemul de caise.

Inmuiem biscuitii in glazura si ii punem pe un gratar sa se intareasca ciocolata. Daca doriti puteti presara decoratii comestibile deasupra.

Sunt foarte buni!

biscuiti-sacher-amalia-3

Reteta este preluata de pe un blog sarbesc.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.