Biscuiti cu/pentru bere

Rapizi, sarati, crocanti . Nu va scriu mai mult ca diseara am musafiri si mai am de gatit ceva :)

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita miere (eu am pus zahar)
  • 120 ml bere
  • 20 ml ulei
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • susan, sare grunjoasa, mac 

Intr-un castron se amesteca berea cu sarea si cu mierea. Adaugam treptat faina amestecata cu praf de copt si framantam. Adaugam si uleiul. Framantam 5 minute pana aluatul se desprinde de pe vas. Formam o minge si lasam sa stea la cald 20 min.

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intindem o foaie subtire si taiem biscuitii cu cutitul sau daca aveti cu forme de taiat. Punem biscuitii in tava si ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu 1 lingurita de apa.Presaram deasupra susan , sare sau mac.

Coacem 15 minute pana se rumenesc frumos. Nu i-am numarat cati au iesit , a fost o tava mare ( cea de la aragaz). 

Merg foarte bine la bere. 

Reteta am preluat-o de pe net, din pacate nu mi-am notat adresa blogului. 

25 de comentarii la „Biscuiti cu/pentru bere”

  1. De ce as sta sa muncesc cand pot sa ii cumpar din magazin, crackers se numesc … In ziua de azi nu mai se merita sa faci in casa nimic, te costa mai mult. Si oricum E-uri tot au si daca ii faci in casa ( faina, uleiul si ce mai bagi ) …

  2. Pentru ca e cald afara si merge bine o bere rece, m-am gandit sa incerc si eu biscuitii astia. I-am ochit inca de cand ai postat reteta pentru ca mie imi plac chestiile sarate.

    Au iesit tare buni! Am sa repet reteta cu siguranta cu prima ocazie cand voi avea musafiri – portie dubla!!.

  3. Dany ma bucur ca ti-au iesit, poate incerci si reteta Chipsuri din lipie, e foarte rapida si merge cu o gramada de dip-uri. Eu le fac destul de des :). Pupici!

  4. cautam ceva crocant,sarat si am gasit biscuitii astia… au iesit super :) si continui sa cercetez blogul dupa alte bunatati !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.