Biscuiti cu susan

Pentru toti cei care adora susanul, pentru toti cei care adora biscuitii crocanti acesti biscuiti sunt de nota 10! Se fac foarte simplu si rapid si se coc la fel de repede. Reteta este una usoara si dintr-o portie ies 36 de bucati ceea ce este mai mult decat suficient desi la noi au ramas vreo 6 dupa ce s-au racit si au fost buni de mancat.

Este important sa folositi unt mai gras de minim 80% grasime, eu cumpar doua tipuri de unt gras; unul pe care il folosesc doar la aluaturi si este mai ieftin , iar celalat pe care-l folosesc doar la creme, de origine germana, putin mai scump dar net calitativ.

Reteta am gasit-o pe un site rusesc (de acolo mi-am salvat mai multe retete de dulciuri cu susan ), v-o scriu si voua cu observatiile de rigoare astfel incat sa ma pomeniti doar de bine cand incercati acesti deliciosi biscuiti.

Biscuiti cu susan

Ingrediente pentru 36 buc:

  • 150g susan
  • 90g zahar brun
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 60g unt cu grasime minim 80%
  • 65g faina alba de grau
  • 1 ou mare
  • 1 lingura suc de lamaie ( daca nu aveti lamaie puteti pune si suc de portocala)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru un plus de gust puteti praji putin semintele de susan inainte intr-o tigaie.

Untul si zaharul le mixam 5 minute, adaugam oul, zaharul vaniliat, sucul de lamaie si mai mixam 30 de secunde.

Punem mixerul pe treapta cea mai mica de viteza si adaugam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt. Mixam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam tot susanul dintr-o data si amestecam usor cu o spatula.

Punem amestecul la rece timp de 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 180grade Celsius.

Intr-o tava tapetata cu faiana punem gramajoare de aluat de marimea unei nuci, eu m-am ajutat de o lingura si o lingurita. Atentie, la copt se intind foarte mult asa ca 12 bucati sunt la fix intr-o tava mare de aragaz.

Coaceti 9 minute ( sunt gata cand sunt putin rumenite) si apoi scoateti tava, lasati sa se raceasca putin si cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau spatula de la tort le scoateti pe un gratar sau pe un platou si le lasati sa se raceasca.

In 2 minute sunt deja tari.

Serviti biscuitii cu lapte.

Sunt crocanti, absolut deliciosi!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.