Biscuiti cu mere

 DSCF0048_619

Nu stiu daca v-am mai scris ca imi plac biscuitii. Si fursecurile :). Nu le prea fac pentru ca as manca o tava intreaga odata asa ca prefer sa cumpar mai putini. Dar ce te faci cand mai ai un aliat puternic in pofta pentru biscuiti ( stiti voi cine, cretulinul junior )? Te pui pe cautat retete si cu convingerea ca nu mananci decat un singur biscuite ( doar pentru copil ii faci, nu? ) te apuci de facut cumparaturi. Chiar daca ai o plasa de 5 kg si cand iesi din piata iti amintesti ca ai uitat ingredientul de baza, untul, te intorci zambitoare pentru ca stii ce urmeaza, o tava mare de biscuiti aromati, obrajorii plini de zahar pudra ai copilasului si binecunoscuta expresie; „mami prajitura asta chiar e buna” :). 

Reteta de mai jos am ales-o pentru modul in care arata, recunosc asta mi-a atras atentia de prima data, apoi faptul ca este cu mere ceea ce inseamna gust dulce-acrisor. 

Hai sa vedem ce si cum ca vorba lunga stiti voi :):

Ingrediente 12 buc:

  • 100g unt
  • 60g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie ( mica)

Mai avem nevoie de:

  • 2 mere
  • zahar, scortisoara
  • zahar pudra

1. Frecam untul cu zaharul cateva minute pana se omogenizeaza bine, adaugam oul, zaharul vaniliat, coaja rasa de lamaie, laptele. Amestecam bine apoi adaugam faina in care am pus si praful de copt.

Biscuiti cu mere 1Biscuiti cu mere 2

Framantam rapid un aluat pe care-l punem la rece acoperit cu o folie timp de 1 ora. Eu am grabit procesul si l-am pus la congelator 15 minute.

 2. Scoatem aluatul, il impartim in 3 bucati egale si apoi le dam forma rotunda.

Luam o bucata si o intindem usor in forma de cerc, apoi o taiem in 4 parti egale. Fiecare sfert il taiem ca si in foto apoi punem in mijloc o lingurita de mar ras peste care presaram putin zahar si scortisoara ( eu am avut zahar si scortisoara la plic gata amestecate ). Trecem o treime din aluat peste umplutura apoi cealalta treime o impaturim peste.

Biscuiti cu mere 3Biscuiti cu mere 4Biscuiti cu mere 5Biscuiti cu mere 6

3. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem la 180g C timp de 15-20 minute.

Biscuiti cu mere 6Biscuiti cu mere 7

4. Presaram zahar pudra si servim.

Biscuiti cu mere 9

Sunt deliciosi si aromati. Am pastrat unul si pentru a doua zi, isi pastreaza textura nu se intaresc. Va scriu din start ca o sa-i mai fac inca o data cu prima ocazie.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Biscuiti cu mere”

  1. Foarte ,foarte buni,nu am reusit sa le dau si forma deoarece aluatul se rupea cu usurinta.
    Ii voi mai face cu alt tip de unt.Cred ca aici este problema.A m folosit unt de la particulari
    Oricum ,nu renunt la reteta.Multumesc.
    Daniela

  2. Am tinut aluatul la rece,am respectat reteta .Cu restul de unt am facut niste
    cornulete pe care le fac mereu si am avut aceeasi problema.Trebuie sa fiu mai
    atenta cind cumpar.Multumesc inca o data.
    Daniela

    1. Se poate si cu untura. Nu pot sa-ti spun cantitatea dar cred ca jumatate din cantitatea de unt. Untura este mult mai grasa.

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.