Nu stiu daca v-am mai scris ca imi plac biscuitii. Si fursecurile :). Nu le prea fac pentru ca as manca o tava intreaga odata asa ca prefer sa cumpar mai putini. Dar ce te faci cand mai ai un aliat puternic in pofta pentru biscuiti ( stiti voi cine, cretulinul junior )? Te pui pe cautat retete si cu convingerea ca nu mananci decat un singur biscuite ( doar pentru copil ii faci, nu? ) te apuci de facut cumparaturi. Chiar daca ai o plasa de 5 kg si cand iesi din piata iti amintesti ca ai uitat ingredientul de baza, untul, te intorci zambitoare pentru ca stii ce urmeaza, o tava mare de biscuiti aromati, obrajorii plini de zahar pudra ai copilasului si binecunoscuta expresie; „mami prajitura asta chiar e buna” :).
Reteta de mai jos am ales-o pentru modul in care arata, recunosc asta mi-a atras atentia de prima data, apoi faptul ca este cu mere ceea ce inseamna gust dulce-acrisor.
Hai sa vedem ce si cum ca vorba lunga stiti voi :):
Ingrediente 12 buc:
- 100g unt
- 60g zahar
- 1 ou
- 1 lingura lapte
- 250g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie ( mica)
Mai avem nevoie de:
- 2 mere
- zahar, scortisoara
- zahar pudra
1. Frecam untul cu zaharul cateva minute pana se omogenizeaza bine, adaugam oul, zaharul vaniliat, coaja rasa de lamaie, laptele. Amestecam bine apoi adaugam faina in care am pus si praful de copt.
Framantam rapid un aluat pe care-l punem la rece acoperit cu o folie timp de 1 ora. Eu am grabit procesul si l-am pus la congelator 15 minute.
2. Scoatem aluatul, il impartim in 3 bucati egale si apoi le dam forma rotunda.
Luam o bucata si o intindem usor in forma de cerc, apoi o taiem in 4 parti egale. Fiecare sfert il taiem ca si in foto apoi punem in mijloc o lingurita de mar ras peste care presaram putin zahar si scortisoara ( eu am avut zahar si scortisoara la plic gata amestecate ). Trecem o treime din aluat peste umplutura apoi cealalta treime o impaturim peste.
3. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem la 180g C timp de 15-20 minute.
4. Presaram zahar pudra si servim.
Sunt deliciosi si aromati. Am pastrat unul si pentru a doua zi, isi pastreaza textura nu se intaresc. Va scriu din start ca o sa-i mai fac inca o data cu prima ocazie.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O reteta minunata.
Foarte ,foarte buni,nu am reusit sa le dau si forma deoarece aluatul se rupea cu usurinta.
Ii voi mai face cu alt tip de unt.Cred ca aici este problema.A m folosit unt de la particulari
Oricum ,nu renunt la reteta.Multumesc.
Daniela
Aluatul trebuie sa fie tinut la rece, nu cred ca problema este de la unt. Bine ca ti-au reusit :).
Am tinut aluatul la rece,am respectat reteta .Cu restul de unt am facut niste
cornulete pe care le fac mereu si am avut aceeasi problema.Trebuie sa fiu mai
atenta cind cumpar.Multumesc inca o data.
Daniela
Arata minunat! As dori sa fac si eu, dar oare se poate si cu untura? Daca da, ce cantitate? Multumesc!
Se poate si cu untura. Nu pot sa-ti spun cantitatea dar cred ca jumatate din cantitatea de unt. Untura este mult mai grasa.