Bile pufoase cu mozarella

Bile pufoase cu mozarella

Dacă vă plac chiflele, cornurile e musai sa incercarti aceste bile pufoase cu mozarella. Le-am facut intr-o seara cand vroiam sa fac pizza dar nu am gazit sunca la magazin, daca tot eram pornita sa „cocalesc” ceva, am ales aceste pufosenii simple si bune. Aluatul este unul clasic cu faina, lapte, drojdie si sare, iar ca umplutura am folosit bucatele de mozarella. Se poate pune si o feliuta de sunca, cu siguranta vor fi mult mai gustoase, dar eu am ales aceasta varianta.

Tot ce aveti nevoie este de o tava putin mai mare, eu am folosit o tava rotundal, dar nu au incaput, pentru ca nu am vrut sa le fac foarte mari. Cu cat sunt mai mici, cu atat sunt mai frumoase si, da, au mai multa branza. Data viitoare o sa le coc in tava dreptunghiulara, ca sa incapa cat mai multe. Si cu siguranta o sa fac dintr-un kg de faina, acestea s-au mancat imediat asa calde.

Bile pufoase cu mozarella

Sunt foarte bune alaturi de o salata sau un pahar de iaurt si merg de minune pentru pachetelul de la scoala, desi acum scoala s-a mutat acasa. Sper sa citesc postarea asta peste ceva timp si sa uit vremurile acestea de pandemie pentru ca nu e ceva de care vrei sa-ti aduci aminte.

Revenind la reteta, acum in timp c eo scriu ma gandesc ca se pot umple cu mai multe chestii, cum ar fi legume sau carne de pui, chiar si carne tocata.

Ingrediente pentru reteta de bile pufoase cu mozarella

Cantitati pentru aproximativ 35 de bucati

Pentru chifle:

  • 500g faina de grau de tip 000
  • 10g drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • aproximativ 200ml lapte
  • 50ml ulei

Pentru umplutura:

  • 300g mozarella

Puteti folosi si alta branza, doar sa fie „curgatoare”, adica sa se intinda.

Pentru pus deasupra:

  • 70g unt topit
  • seminte de susan, sare grunjoasa, mac, seminte

Mod de preparare pentru reteta de bile pufoase cu mozarella

Eu am folosit drojdie uscata, pe care am pus-o in 50ml lapte caldut sa creasca.

Daca folositi drojdie proaspata, o puneti intr-un bol, adaugati 1/2 lingurita zahar, o frecati putin pana se lichefiaza, adaugati o lingurita de faina si 50ml lapte caldut si lasati sa creasca aproximativ 10 minute.

Intr-un bol puneti faina, sarea, adaugati drojdia crescuta, laptele, uleiul si framantati pana obtineti un aluat usor elastic care se desprinde de peretii vasului.

Lasati sa  creasca acoperit la loc cald timp de o ora. Asa cum am scris si in alte retete eu il pun la crescut in cuptor cu focul stins bineinteles.

Dupa o ora, rasturnati aluatul pe planseta presarata cu putina faina, ii dati forma de sul si taiati aproximativ 30 de bucati de aluat. Nu le-am cantarit, asa ca le numarati :)

Branza o taiem bucatele.

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-3

Luam o bucata de aluat si in interior punem o bucata de branza strangem marginile si le bagam dedesubt.

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-4

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-5

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-6

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-7

Punem bilele intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu putin spatiu intre ele si le ungem cu unt topit. Le lasam sa stea inca 30 de minute, presaram deasupra susan, mac sau sare grunjoasa.

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-8

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-9

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, bagam tava la cuptor si lasam sa se coaca aproximativ 25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Bile-pufoase-cu-mozarella-amalia-10

Scoatem chiflele, le acoperim cu un servet textil si le lasam sa stea 10 minute.

Le servim caldute, sunt foarte bune.

Ia priviti cat sunt de pufoase!

Si aceasta reteta a fost incercata de cititoare, puteti vedea mai jos cateva poze:

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Bile pufoase cu mozarella”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.