Bavareza cu capsuni

 

O reteta racoroasa care poate fi facuta cu orice fruct, de preferat aromat :).

Ingrediente:

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 20 gr gelatina alimentara ( 2 pliculete )
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 kg capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Separat se dizolva gelatina in apa rece si apoi se adauga in amestecul de oua atunci cand acestea este fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza 700 gr de capsuni. Se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca si se amesteca incet.

Se pune jumatate de compozitie in forma apoi se pun capsunile intregi cu varful in jos , se pune restul de crema, pe margini se infig lamele de capsuni tot cu varful in jos.

 Se da la rece cateva ore bune de preferat de pe o zi pe alta. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza, in cazul meu cu capsuni si ciocolata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


34 de comentarii la „Bavareza cu capsuni”

  1. Marmota sa stii ca si mie imi place la fel de mult :)). Poti sa incerci cu ananas cu mentiunea sa folosesti din acela conservat, deoarece gelatina nu are efect la ananasul crud …reteta este usoara , am mai citit-o o data , daca ai nelamuriri te rog sa-mi scrii te ajut cu mare drag :).

  2. Mersi mult ca mi-ai raspuns.Promit sa iti scriu cum a iesit,insa nu o sa o fac decat saptamana viitoare caci o fac pentru ziua de nastere a cuiva drag si multumesc si pentru ca faci blogul :D toate retele tale arata foarte apetisante si sunt sigura ca chiar sunt.Bravo si tine-o tot asa! :D

  3. multumesc mult pt tot.prietenul meu e un gurmand,mananca tot ce gatesc si gatesc cu mult drag pt ca ma apreciaza si ajuta.dar nu mai aveam inspiratie si am descoperit blogul tau.tot este pe gustul meu si explicat babeste.la multe retete inainte!

  4. eu am facut bavareza azi.sper sa se intareasca pt ca e deja de 2 ore la rece si nu se intampla nimic.e cam moale.sper ca nu am gresit cu nimic.multumesc

  5. nu s-a intarit.cred ca nu am dizolvat plicurile de gelatina in suficienta apa.dar e gustoasa crema si am portionat-o si am pus-o la congelator sevind-o ca pe inghetata.in schimb checul aperitiv a fost delicios.acum ma orientez catre ceva pt sambata si nu stiu ce desert sa aleg,pt ca sotul meu a fost dezamagit ca nu a iesit bavareza.

  6. felicitari amalia !!!sunt la a treia reteta din cele publicate de tine si au iesit foarte bune,am facut tortul cu mousse de lamaie ,delicios,mini tarte cu cirese prefetatele sotului si acum as vrea sa incerc bavareza cu banane,dar as vrea sa te intreb cum sa fac sa nu se oxideze bananele ,astept raspunsul tau

  7. Buna ziua
    Din cate stiu, un pliculet (obisnuiit) de gelatina are 10 g, deci 2 ar fi suficiente. Sau chiar trebuie 4 pliculete, adica 40 g? Multumesc anticipat pentru raspuns. Felicitari pentru blog! Gabriela

    1. Iti multumesc mult pentru atentionare, ai dreptate, probabil ca am tastat gresit si fiind o reteta mai veche am uitat de ea :). Mi-am propus sa rescriu toate retetele insa deocamdata am ramas doar cu propunerea :).

  8. Buna seara
    Multumesc mult pentru raspuns. Deja am facut reteta, este si usor de facut, si gustoasa. Si ca sa fiu sincera, nu sunt la prima „abatere” vis-a vis de acest blog. Dar cel mai rasunator succes l-am avut cu tortul egiptean. Ca sa nu mai vorbesc de galustile cu prune cu aluat de gris… senzationale!Multumesc mult inca o data. Chiar nu ma asteptam la un raspuns asa de prompt! Gabriela

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.