Banana bread cu ciocolata si unt de arahide

Banana bread sau painea cu banane dupa cum este cunoscuta, e un desert foarte gustos pe care il puteti prepara rapid cu doar cateva ingrediente. Banana bread cu ciocolata si unt de arahide este o varianta imbunatatita a clasicei retete, in care adaugam ciocolata tocata marunt sau chipsuri de ciocolata si unt de arahide. In reteta originala pe care am gasit-o se specifica o cantitate mai mare de zahar dar ca la orice reteta preluata de pe un site american reduc din start cantitatea de zahar. Adica in loc de 200g am pus 75g si va recomand sa puneti chiar 50g.

Fotografii nu am prea multe pentru ca am facut prajitura seara tarziu si a doua zi , la revedere nu a mai ramas nimic de pozat, insa va asigur ca este foarte gustoasa, cel putin copiii au mancat cu multa placere si mi-au spus sa repet reteta. Data viitoare si asta va fi saptamana viitoare o sa fac poze mai bune si o sa le incarc in reteta, promit.

Asa cum spuneam la inceput acest desert este foarte cunoscut si este o modalitate de a recicla bananele foarte coapte, in fapt cu cat sunt mai coapte, cu atat mai bine.

Legat de ciocolata recomandarea este sa folositi chipsuri de ciocolata, ele contin un stabilizator pentru a-si mentine forma. Ciocolata se va topi in timpul coacerii, (dar pentru mine asta nu a fost o problema). Si da mi se pare mult 140g de ciocolata, as recomanda 100g.

Puteti sa excludeti de tot ciocolata si untul de arahide si sa preparati aceasta prajitura in varianta simpla daca vi se pare mai usor de preparat. Eu am facut o in forma patrata de prajitura dar voi puteti sa o faceti in forma de chec.

Depozitarea painii cu banane

Această pâine se ține la temperatura camerei, bine învelită în plastic și pe blat, cel puțin câteva zile, deși nu cred ca va rezista atât de mult.

De asemenea, puteți îngheța toată pâinea sau feliile învelind bine în plastic și apoi în folie.

Banana bread cu ciocolata si unt de arahide

Ingrediente pentru o tava de 20×20:

  • 3 banane foarte coapte
  • 75g de unt topit
  • 1 ou mare
  • 100ml.lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 75g zahar
  • 2 linguri unt de arahide
  • 200g faina alba de tip 000
  • 140g chipsuri de ciocolata
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un varf de praf de sare
  • 1/4 lingurita scortisoara

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 175grade Celsius.

Se zdrobesc bananele intr-un castron mai mare cu o furculita sau cu ustensila pentru cartofi piure.

Adaugati untul topit, laptele, oul, vanilia.

Se adauga untul de arahide, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Adaugati si ciocolata tocata grosier sau chipsurile de ciocolata.

 

Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 40 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoare.

Scoateti tava, lasati prajitura sa se raceasca si apoi o taiati bucati. Aveti si un filmulet cu modalitatea de preparare aici:

Pofta buna!

Reteta este preluata de pe simplyrecipies.com

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Banana bread cu ciocolata si unt de arahide”

  1. Este important să ținem cont că, deși este o gustare sănătoasă, aceasta trebuie consumată cu moderație și în cadrul unei diete echilibrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.