Atunci cand expresia „cand o zbura porcul” are și un dram de adevar adica porcul are aripi . Glumesc dar asa se numesc aceste bucati delicioase de carne. Mai pe intelesul exact al tuturor aripioara de porc este doar o denumire, de fapt este mușchiulețul de la rasol, căruia i se scoate osul acela gros și rămâne doar cel subțire, care este cât cel de pui. Sunt foarte gustoase si se gasesc la unele magazine ce comercializeaza produse din carne de porc.
Eu am cumparat o cantitate mai mare din care zilele trecute am pregatit o parte, sa vad cum ies. Va scriu sincer am ramas placut surprinsa, carnea este foarte frageda si gustoasa, seamana cu rasolul, nu are grasime dar se desface fasii fasii.
Aripioarele de proc se prepara destul de usor, la cuptor este varianta cea mai des intalnita… friptura este un preparat indragit de toata lumea cu care sigur nu dai gres in nicio ocazie.
Puteti sa le marinati asa cum am facut eu sau doar sa le condimentati si sa le faceti la cuptor. Singurul secret este temperatura de coacere care trebuie sa fie nu foarte mare, eu le-am facut la 170 grade Celsius timp de 1,5 ore și au iesit exact cum trebuie.
Este optional daca folositi legume, important este ca aripioarele sa fie bine condimentate.
Aripi de porc la cuptor
Dacă sunt mai mici considerati o bucata = o portie, daca sunt mai mari o bucata= 2 portii
Ingrediente:
- 4 aripi de porc
- 2 lingurite de boia afumata
- 2 lingurite pasta de ardei
- sare grunjoasa
- piper
- ulei
- usturoi
Carnea se spala bine si se sterge cu un prosop de hartie. Condimentam cu sare, piper, boia si pasta de ardei, frecand bine carnea pe toate partile, sa fie acoperita peste tot.
Preincalzim cuptorul la 170grade Celsius.
Punem putin ulei in tava și adaugam carnea. Intre bucatile de carne puteti pune ca si mine usturoi si morcovi taiati felii. La morcovi puteti renunta dar la usturoi sub nicio forma :)
Acoperim friptura cu o folie de aluminiu si coacem timp de o ora . Dupa o ora luam folia jos si mai coacem cate 15 minute pe fiecare parte, ungand din cand in cand friptura cu sosul din tava.
Ca sa va dati seama ca este bine facuta carnea , probati cu o furculita, trebuie sa intre foarte usor.
Serviti friptura cu legumele din tava si cu diferite garnituri, noi am ales-o pe cea mai simpla si preferata de toti, piure de cartofi. Desigur cu o salata alaturi dar merge de minune si cu muraturi.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]