Ardei umpluti cu soia si orez

Ingrediente:

200 gr orez
100 gr soia granule
1 ceapa mica
250 ml suc de rosii
7-8 ardei grasi ( eu am gasit kapia)
1 lingura amidon sau faina
cimbru, dafin , sare , piper

Se fierbe soia si se scurge.

Se toaca marunt ceapa si se caleste, apoi se adauga orezul si se amesteca de cateva ori.

Se adauga soia si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se umplu ardeii nu chiar pana la varf, deoarece orezul se umfla la fiert.

Se pun intr-un vas de yena sau cratita unsa cu ulei si se complecteaza cu apa pana la jumatate. Se pune cimbrul si dafinul.

Se baga la cuptor timp de 30 de minute , la jumatatea timpului se intorc pe cealalta parte. Asa arata la sfarsit.

Se face un sos din amidon si sucul de rosii si se pune peste ardei.

se mai lasa la cuptor 7-10 min.

Se pot face si pe plita, ardeii umpluti se fierb cu apa si separat sa se faca sosul,( eu nu mananc ardeii si de aceea i-am lasat sa se prajeasca la cuptor).

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Ardei umpluti cu soia si orez”

  1. Mell eu nu i-am oparit,i-am umplut asa cruzi,m-am gandit la cei umpluti cu carne…dar nu-i nici o problema daca vrei sa-i oparesti e ok . Scuze de intarziere dar am fost plecata in concediu si acum incerc sa recuperez. Sper sa-ti iasa buni !

  2. Am incercat ardeii, foarte buni au iesit, merci frumos:)
    Cu siguranta voi testa si alte retete-deja am zarit una care imi face cu ochiul :)

    Tine-o tot asa,Corina G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.