Ardei umpluti cu carne

In weekendul asta am gatit ardei umpluti. Imi plac tare mult chiar daca ii gatesc destul de rar. Reteta sa stiti ca e chiar simpla, trebuie doar sa aveti un pic de timp mai mult pentru ea :).

Ingrediente:

  • 800g carne de porc tocata ( eu cumpar 500g pulpa si 300g fleica si ii rog sa o toace la magazin)
  • ardei grasi mai mici cam 3/4 de kg
  • 4 linguri orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mica
  • 2 frunze dafin
  • patrunjel si marar verde tocat
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • 300 ml bulion
  • sare, piper

Spalam ardeii bine apoi scoatem samburii intr-un mod foarte simplu. Apasam cu unghia degetului mare pe locul unde se afla codita ardeiului si impingem inauntru . Apoi scoatem capacelul si golim de samburi.

Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu morcovul. Adaugam si orezul, lasam 1 minut sa se prajeasca putin apoi rasturnam amestecul peste carne. Adaugam sare, piper si verdeata tocata.

Umplem ardeii apăsând ușor. Nu-i umpleti până în vârf compoziția o să se umfle de la orez.

Intr-o cratita mai mare punem putin ulei apoi asezam ardeii unul langa altul

si deasupra turnam bulionul si apa pana sunt acoperiti trei sferturi. Dafinul il sfaramam putin si-l punem printre ardei. Pe fiecare ardei punem o feliuta de rosie, acoperim cu un capac si apoi lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora.

Luam capacul si apoi bagam cratita in cuptorul incins si mai lasam 30 de minute sa scada sosul si ardeii sa se rumeneasca frumos.

Servim cu smantana .

Dacă vreți să renunțați la cuptor puteți să – i preparați astfel: puneți ardeii la fiert cu apa (cam 3/4din cratiță) apoi cand sunt fierți faceți sosul separat.

Incingeti 3-4 linguri ulei, adăugați 1 lingura mare de făină apoi amestecați rapid, adaugati bulionul si apa in care au fiert ardeii. Rapid, rapid amestecati până se îngroașă puțin. Adăugați 1/2 linguriță de zahăr ca să reduceți din aciditatea rosiilor, sare, piper, feunza de dafin apoi turnați sosul peste ardeii din cratiță și ii lăsați să dea cateva clocote.

Sunt super buni!

O observație de care musai să țineți cont: atunci când preparați umplutura adăugați puțină apă, la cantitatea de carne de mai sus cam 100ml. Chiar dacă este mai moale la sfârșit va fi foarte pufoasă si nu seacă din cauza orezului si a carnii fără grasime. 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


37 de comentarii la „Ardei umpluti cu carne”

  1. Carnea nu se spală. Aproape niciodată. Există și excepții. Ardeii vor fierbe, destul de mult, la o temperatură care distruge eventualii microbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.