Ardei umpluti cu carne

In weekendul asta am gatit ardei umpluti. Imi plac tare mult chiar daca ii gatesc destul de rar. Reteta sa stiti ca e chiar simpla, trebuie doar sa aveti un pic de timp mai mult pentru ea :).

Ingrediente:

  • 800g carne de porc tocata ( eu cumpar 500g pulpa si 300g fleica si ii rog sa o toace la magazin)
  • ardei grasi mai mici cam 3/4 de kg
  • 4 linguri orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mica
  • 2 frunze dafin
  • patrunjel si marar verde tocat
  • 1 morcov mic dat pe razatoare
  • 300 ml bulion
  • sare, piper

Spalam ardeii bine apoi scoatem samburii intr-un mod foarte simplu. Apasam cu unghia degetului mare pe locul unde se afla codita ardeiului si impingem inauntru . Apoi scoatem capacelul si golim de samburi.

Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu morcovul. Adaugam si orezul, lasam 1 minut sa se prajeasca putin apoi rasturnam amestecul peste carne. Adaugam sare, piper si verdeata tocata.

Umplem ardeii apăsând ușor. Nu-i umpleti până în vârf compoziția o să se umfle de la orez.

Intr-o cratita mai mare punem putin ulei apoi asezam ardeii unul langa altul

si deasupra turnam bulionul si apa pana sunt acoperiti trei sferturi. Dafinul il sfaramam putin si-l punem printre ardei. Pe fiecare ardei punem o feliuta de rosie, acoperim cu un capac si apoi lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora.

Luam capacul si apoi bagam cratita in cuptorul incins si mai lasam 30 de minute sa scada sosul si ardeii sa se rumeneasca frumos.

Servim cu smantana .

Dacă vreți să renunțați la cuptor puteți să – i preparați astfel: puneți ardeii la fiert cu apa (cam 3/4din cratiță) apoi cand sunt fierți faceți sosul separat.

Incingeti 3-4 linguri ulei, adăugați 1 lingura mare de făină apoi amestecați rapid, adaugati bulionul si apa in care au fiert ardeii. Rapid, rapid amestecati până se îngroașă puțin. Adăugați 1/2 linguriță de zahăr ca să reduceți din aciditatea rosiilor, sare, piper, feunza de dafin apoi turnați sosul peste ardeii din cratiță și ii lăsați să dea cateva clocote.

Sunt super buni!

O observație de care musai să țineți cont: atunci când preparați umplutura adăugați puțină apă, la cantitatea de carne de mai sus cam 100ml. Chiar dacă este mai moale la sfârșit va fi foarte pufoasă si nu seacă din cauza orezului si a carnii fără grasime. 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


37 de comentarii la „Ardei umpluti cu carne”

  1. Ana deobicei cumpar de la un singur magazin carne si pot sa spun ca am incredere ca sunt foarte curati ( au macelaria lor )in magazin o cantaresc, o toaca si apoi o cantaresc din nou. Daca cumpar carne netocata o spal eu acasa si o streg cu un servet uscat.

  2. apropo de magazine de carne: am o mare problema cu acestea. nu gasesc o carmangerie in care sa fiu sigura ca produsul cumparat este proaspat. am patit cu ficatul de pui cumparat din Cora (ambalat in tavita, frumos deasupra si galben dedesubt), cu ceafa cumparata din Kaufland ( la prajire s-a innegrit). asadar, mare nevoie am de o carmangerie „cinstita”. Sunt din Cluj. multumesc celor care imi vor da idei.

    1. Profira eu nu cumpar carne din supermarketuri decat cand nu am incotro ( adica ma grabesc foarte tare ). In Piata Manastur sunt 2 carmangerii, una de la Sanicoara si cealalta de la Valcele. Ti le recomand cu incredere… cat despre carnea de pui tot in Manastur este un magazin cred ca de la Craiesti ( cei cu reclama ) langa Toskana

  3. Buna,

    extraordinare retetele tale..eu ardeii si dovleceii umpluti ii prepar in modul urmator: toc 1 ceapa marisoara marunt,pun carnea tocata(mai buna mi se pare de vita sau de curcan),1 legatura de patrunjel si una de marar,sare,piper,cimbru,separat umflu 1 cana de 200 de grame de orez si pun peste umplutura si cateva lingurite de bulion de ardei kapia.Fac un sos intr-o craticioara din 2 linguri de ulei si suc de rosii(cam 1 litru si jumatate) ,sare si cimbru,dupa ce da in clocot,pun 2 catei de usturoi intregi si las la racorit cat umplu ardeii si dovleceii(si cateodata si rosii ca se termina ardeii si ramane umplutura).Pe fundul ceaunului in care voi fierbe ardeii pun bete de marar,asez frumos ardeii,dovleceii(si rosiile) la care pun cate un capac de rosie,scot cateii de usturoi din sos si torn deasupra si pun la fiert totul.Dupa o ora si jumatate ,adaug si 200 de ml de bors si mai las sa fiarba .Ies o bunatate! Mentionez ca am combinat reteta mamei cu reteta soacrei:) Spor la bucatarit tuturor!

  4. Am facut ieri aceasta reteta au iesit bestiali , foarte buna reteta de acum asa o sa ii prepar bv omi plac retetele tale tine o tot asa

  5. Carnea nu se spală. Aproape niciodată. Există și excepții. Ardeii vor fierbe, destul de mult, la o temperatură care distruge eventualii microbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.