Rulada de carne este extrem de cunoscută în bucătăriile noastre,, se face mereu de sarbatori si probabil cei care au o varsta o situeaza pe primele locuri.
Categorie: Aperitive
Retete de aperitive explicate pas cu pas, pentru sarbatori si evenimente festive sau pentru mese in familie. Retete simple, cu ingrediente mai ieftine sau mai scumpe, pentru toate buzunarele.
Pogăci
Pogacile sunt un preparat traditional absolut gustos. Pot fi servite ca aperitiv alaturi de un pahar de vin sau la micul dejun alaturi de iaurt. Indiferent de modalitatea de servire sunt foarte gustoase si va recomand sa le preparati oricand!
Chiftele de orez cu brânză
Chiftelele de orez cu branza sunt foarte bune, simplu de preparat cu doar cateva ingrediente. Se pot servi ca atare cu un sos de iaurt si o salata sau cu cartofi
Saratele cu branza
Saratelele cu branza sunt un aperitiv sarat ce place tuturor, atat copiilor cat si adultilor. Sunt usor de preparat dar oarecum migaloase.
Tarta cu cascaval si sunca
Exista mancaruri care atunci cand le prepari pentru prima data iti fac o super impresie, din categoria „nu m-as fi gandit cat poate fi de buna” si iti doresti sa le incerci din nou ori de cate ori ai ocazia. Reteta de tarta cu cascaval si sunca e una din acele mancaruri, foarte buna si usor de preparat.
Bruschete cu somon
Bruschetele cu somon sunt un aperitiv foarte apreciat de iubitorii de peste si nu numai de ei, se fac repede si cu doar cateva ingrediente. Eu le prepar mereu cand se anunta musafiri, de sarbatori sau chiar in serile de vineri cand impreuna cu un pahar de vin alb stam la o poveste in familie.
Salată de paste cu șuncă
Salata cu paste si sunce este una destul de indragita si simplu de realizat, merge de minune la cina sau daca aveti invitati neasteptati , este foarte practica.
Saleuri foietaj
Saleurile foietaj sunt un aperitiv excelent, foarte apreciat si consumat in zilele de sarbatoare.
Sandvisuri calde cu lipie
Sandvisurile cu lipie sunt foarte practice, se pot prepara cu o varietate de umpluturi iar partea buna este ca si a doua zi sunt la fel de gustoase. Asadar le puteti pune si la pachet pentru scoala sau servici.
Pastramă de pui
Pastrama din carne de pui se poate folosi la o mulţime de aperitive gen salate sau sandvişuri, puteţi să o serviţi feliată pe un platou alături de alte bunătăţuri, este foarte accesibilă mai ales pentru copii.
Ruladă aperitiv cu caşcaval, şuncă, măsline şi ardei
O reteta de aperitiv excelenta atunci cnd se anunta un eveniment in familie
Clătite umplute aperitiv
Clatitele umpute aperitiv sunt un preparat consistent si foarte gustos.
Foietaj cu nutella
Foietajul cu nutella este o solutie simpla atunci cand aveti pofta de ceva bun sau se anunta musafiri. Se prepara foarte repede si simplu.
Tort aperitiv italian
Dacă nu ați auzit până acum de tortul aperitiv, nicio problemă – până și eu, care iubesc aperitivele și le prepar destul de des, nu l-am încercat și știam destul… [Continuă lectura]
Aperitive cu brânzeturi și fructe
Aceste platouri de aperitive sunt la mare căutare în restaurante dar și la mesele mai festive din familie atunci când aveți un eveniment mai mare de derulat. Ce poate fi mai apetisant decât un platou încărcat cu produse proaspete și de calitate, însoțite de un vin pe măsură?
Crostini
Se prepară extrem de simplu și sunt un aperitiv excelent mai ales în zilele călduroase de vară când se întâmplă să te trezești cu invitați și bineînțeles e musai și de nevoie să încropești ceva de mâncare.
Naut crocant
Nautul crocant poate fi un ingredient absolut delicios intr-o salata sau se poate consuma ca atare. Reteta dupa cum o sa vedeti este extrem de simpla si practica.