Aperitiv Salata ananas de pui

Mie mi s-a parut foarte interesant acest aperitiv mai ales ca este cu nuca si pui. Va scriu reteta , o sa vedeti ca e foarte simpla, doar finisarea va spun de pe acum ca e ceva mai migaloasa dar cu rabdarea stiti voi :)

Salata aperitiv ananas este una de sarbatoare cu carne de pui, nuca, branza si alte ingrediente delicioase in compozitie.

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi
  • 400g piept de pui
  • 150g jumatati de nuci
  • 3 oua
  • 100g branza
  • 5 castraveciori murati
  • 1 ceapa mica rosie
  • ceapa verde pentru decorare
  • aprox 250g maioneză
  • sare
  • piper

Se spala cartofii bine ,se fierb apoi se curata si se dau pe razatoarea mare
Ouale se fierb tari se curata si se dau pe razatoarea mare
Pieptul de pui se fierbe si se taie cubulete mici
Branza se da pe razatoare
Castravetii si ceapa se taie cubulete.

Montam salata:

Retineti, dupa fiecare strat condimentam cu putina sare si piper si ungem cu maioneza

Primul strat: cartofi

Al 2-lea strat: ceapa

Al 3-lea strat: jumătate din pieptul de pui

Al 4-lea strat: castravetii taiati cubulete

Al 5-lea strat : cealalta jumatate din pieptul de pui

Al 6-lea strat: brânză

Al 7-lea strat: ouă

Apoi ungem din nou cu maioneza ( asta-i partea cea mai grea ) si punem jumatatile de nuci. Inainte de-a orna stergem de jur imprejur cu un servet de hartie.

In capat infigem cateva cozi de ceapa verde.

Lasam sa stea la rece 1 ora apoi servim.

Reteta nu-mi apartine , am preluat-o de pe gotovim-doma.ru

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


35 de comentarii la „Aperitiv Salata ananas de pui”

  1. buna. te urmaresc de ceva timp dar niciodata nu am comentat. vreau sa te felicit si in acelasi timp sa-ti multumesc in numele "incepatoarelor". chiar avem ce invata de la tine. si inca ceva,penru noi "astia mari" ai o gramada de retete dar pentru un mofturos de 9 luni jumate nu ai nimik? multumesc si la cat mai multe postari…
    p.s. bafta la concurs…

  2. Mami draga :) multumesc pentru aprecieri esti draguta , pentru bebei nu am nimic pentru ca eu inca nu am copii asa ca deocamdata nu stiu ce si cum :) … dar sunt convinsa ca o sa se remedieze problema :)).

  3. mie imi pare mult mai simplu sa amesteci pur si simplu toate ingrediantele dupaia inca un strat de exta maioneza pe tot mutele si nuca se prinde mai usor

  4. Anonim este o idee foarte utila , insa se pare ca majoritatea salatelor rusesti sunt "in straturi" .Eu am preluat reteta de pe un site rusesc.

  5. Interesanta prezentarea, initial am crezut ca ai folosi un ananas scobit :))) Superbe retete ai Amalia, si cum eu te vizitez destul de des, te adaug in blogroll-ul meu! Un weekend minunat sa ai!

  6. m-am pus pe gatit si n-am impotmolit la cartofi, vad ca intre timp ai modificat , si daca tot am intrat vreau sa iti propun sa aduci si retete japoneze, sunt fan! ms!

  7. Arata foarte bine…sunt convinsa ca este si foarte gustos acest aperitiv. Imi place foarte mult blogul tau Amalia, eu am un bebe de 1 an jumatate si am incercat cateva din retetele tale…pe care baietelul meu le adora.
    Tine-o tot asa..pupici

  8. amalia vreau sa te intreb cu ce reteta participi la concursul duelul bucatarilor?eu credeam ca participi cu mancarea de mazare pe care ai filmato, dar ce am gasit eu acolo a fost tortul cu cioco si nuca..oricum te-am votat,tortul l-am facut de rev.a fost super!

  9. Foarte frumos ti-a iesit salata , Amalia. Ai dreptate , cand spui , ca salatele rusesti se prepara in majoritatea lor- in straturi. Este un gust foarte diferit salata preparata in straturi , si amestecata dinninte- dupa ceva timp.
    Avem salte, care se aranjeaza gramajoare , produsele finite una langa alta pe platou , si in timpul cand oaspetii incep degustarea , numai atuci se amsteca. Salata aceasta are un sharm deosebit la o masa de sarbatoare si in plus este gustoasa. Felicitari pentru tot ce faci. Doresc sa gasesc timp mai mult sa-ti vizitez fila cu fila, pentru ca simt, ca ai depus o munca enorma in acest blog. AI MERITAT DIN DEPLIN SA FII CEL MAI BUN BLOG CULINAR AL ANULUI. Cu drag, Anisoara de la Chisinau

  10. Va multumesc mult pentru aprecieri si imi cer scuze daca nu raspund la toate comentariile . Maria, Iri am folosit cas de casa puteti folosi orice branza doriti; telemea, cascaval .

  11. arata super fain….mai bine filmai reteta asta atunci….sau poate nu k saracu cameraman lesina langa tine….interesanta combinatie….si decorul a iesit minunat….poop dulce si tine-o tot asa…reusesti mereu sa ne uimesti k cate ceva….

  12. Am facut si eu reteta chiar pentru petrecerea de ziua mea. a iesit super. Toata lumea a fost foarte incantata. Au apreciat si gustul dar si mai ales aspectul.

  13. Apreciez foarte mult disponibilitatea ta de a împărtăși cu noi rețetele tale. Cred că sunt aproximativ 3 ani de zile de când am descoperit blogul tău și săptămânal gătesc ceva de aici. Am prins acum curaj să iți scriu, și să iți spun ca îmi ești de mare ajutor. Atașez un link in care este această rețetă gătită de mine (semințe în loc de nuci) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=307725305966704&set=a.307725299300038.70678.100001877119644&type=3&theater

    1. Multumesc mult pentru atentia acordata blogului meu si ma bucur ca retetele sunt pe placul tau … am vazut poza foarte bine arata asa cu seminte :)… te rog sa-mi trimiti poza pe mail sa o postez si pe blog, poate incearca cititoarele si varianta ta…sper sa nu te superi:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.