O reteta foarte buna de aperitiv de post pe care o am de la o prietena.
Ingrediente:
Din cantitatile de mai jos au rezultat 10 buc.
- 1 vanata (aprox 400 gr)
- 1 dovlecel (aprox 300 gr)
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 3 catei usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- ulei, sare
Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul.
Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.
Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.
Ardeii se taie si ei betisoare. Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.
Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel,se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.
M-am gandit ca data viitoare o sa le fac mai mici, sa tai feliile in jumatate. Si banuiesc ca se poate strecura si putina branza sau sunca depinde de imaginatia fiecaruia.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
ok…acum chiar ca mi-e foame
:)
De doua ore tot bananai pe blogul tau ,mi sa facut foame deja ,ai retete interesante.
La reteta asta eu nu le prajesc in ulei le prajesc pe gratar sau le oparesc in apa cu sare putin .Ardeiul poate sa fie si murat .
Bineinteles cind nu e de post cu brinza e super.
Mira multumesc pentru idee si pentru sfaturile de la celelalte retete :).