Arhiva etichetelor: retete romanesti

Turte cu brânză și iaurt

Turtele cu brânză și iaurt sunt extraordinar de bune! Subtiri, deloc uscate foarte pufoase, se prepara usor fara dospire ceea ce mie imi place la nebunie, au un gust pronuntat de branza. Se pot face cu absolut oricefel de branza, eu am folosit 3 tipuri, le-am facut cu ce aveam prin frigider. Daca le serviti cu un sos de usturoi si smantana sau iaurt va spun ca nu va puteti opri din mancat :) Vezi reteta

Publicat in Preparate traditionale | Etichete , , , , , , | 4 comentarii

Branzoaice

Azi am facut branzoaice si pentru ca am gasit o idee interesanta de-a „impaturi” aluatul , am si pus-o in practica. Inainte de-a incepe vreau sa-i multumesc lui Leea pentru idee ! Cantitatile sunt aproximativ pentru 35 de bucati: Pentru … Vezi reteta

Publicat in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci | Etichete , , , , | 64 comentarii

Ciorba de vacuta (taraneasca)

Nu se poate sa nu fi auzit de ciorba de vacuta sau mai bine zis ciorba taraneasca de vacuta. Este pe toate listele la restaurantele obisnuite, una din ciorbele preferate ale romanilor alaturi de ciorba de burta. Consistenta si gustoasa, tine loc atat de felul intai cat si de felul doi. Vezi reteta

Publicat in Supe, ciorbe | Etichete , , , , , , | 22 comentarii
loading...