Prajitura cu fructe (capsuni)

Prajitura cu fructe
Prajitura cu fructe

Asta este prajitura pe care mama o facea mereu vara, atunci cand eram mica… o face si acum  numai ca o mananca doar ea cu tata. :)) Reteta este din categoria „la ochi”, dar eu am masurat ingredientele ca sa posta reteta. Nu de alta, dar e tare buna aceasta prajitura cu fructe si nu ai cum sa dai gres in prepararea ei.

Ingrediente necesare pentru prajitura cu fructe:

  • 4 oua
  • 150 g zahar (daca va place mai dulce puteti pune 200 g)
  • 150 ml lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Optional:

  • 2 albusuri
  • 100 g zahar

Cum preparam reteta de prajitura cu fructe (capsuni)?

Prajitura cu fructe (capsuni)
Prajitura cu fructe (capsuni)
Prajitura cu fructe, prajitura cu capsuni
Prajitura cu fructe, prajitura cu capsuni

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vaniliat , pana acesta se topeste .Va rezulta o crema spumoasa .Adaugam uleiul si mixam timp de 3 minute.
Prajitura cu fructe (capsuni)
Punem treptat faina amestecata cu praful de copt , alternam cu laptele si amestecam pana se incorporeaza. Puteti folosi mixerul pe viteza mica, nu este nevoie de lingura de lemn.La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie.
Prajitura cu fructe (capsuni)
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si deasupra punem fructele taiate bucatele. In cazul meu au fost capsuni dar se pot pune orice fructe chiar si din compot.
Prajitura cu fructe (capsuni)
Coacem 30-40 minute la 170 grade Celsius, pentru mai multa siguranță facem proba cu scobitoarea.
Prajitura cu fructe (capsuni)
Scoatem prăjitură și Punem deasupra cele 2 albusuri batute spuma cu zaharul.
Prajitura cu fructe (capsuni)
Bagam la cuptor 5 – 8 minute pana se rumeneste bezeaua.
O scoatem din cuptor… asa arata.

Lasam sa se raceasca si taiem prajitura bucati cu un cutit inmuiat in apa.

Daca nu puneti bezea deasupra pudrati cu zahar si prajitura cu fructe poate fi servita. :P

 

Aici in varianta cu bezea facuta din 4 albusuri si 4 linguri de zahar.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


93 de comentarii la „Prajitura cu fructe (capsuni)”

  1. Hallo Doamna Cofetarä Chef de la Cofetäria Amalia,

    foarte, foarte frumos si total gustos. Imi place tare mult. Acuma 3 Ani am prins si eu de undeva Ideea asta, am fäcut si un Timp lung am fost King. super….Compliment

    LG Jacob

  2. I grew up eating that cake, but I never tried it with strawberries, just with sour cherries. Next time I will try your recepie. It looks delicious :)

  3. Ma inscriu si eu la prajiturica….si la papat si la facut:))(cand voi avea putin timp).Deci ,arata super bine si cred ca e si fffff bunaaaa!
    Felicitari!

  4. Jacob, asta-i o reteta mult incercata :))Am o intrebare , cu ce fructe zici ca ar merge mai bine? Eu zic cu visine :).

  5. Ljilja I didn’t know that this cake is so familiar … Thank you and by the way your blog is yummyy :)). Kisses !

  6. Hallo Amalia,

    La mine sa fäcut cu Cäpsuni, Visine, si Cu Piersich in Dosä in jumätäti.
    Si tare intersant la Präjitiura asta
    merge tot Timpuöl la servit Friscä.
    Si Cafea clar…
    Imi amintesc am fäcut o datä si Cu Afine , a fost minunat ( am la mine pe Blog la pose jos) , da Afinele sä fie proaspete dacä nu lasä prea mult saft.

    Te pup Jacob

  7. Si eu mancam des in copilarie, insa mama o facea cu visine. E foarte buna! Eu o fac baietilor mei cu capsuni ca le place mai mult. Mi-ai dat insa o idee buna cu albusurile batute si puse ca un grilaj, da bine prezentarii… Te sarut!

  8. si eu am facut de multe ori o reteta asemanatoare cu asta dar cu visine, mure etc dar uite ca cu capsuni niciodata sa sti ca e buna ideea . Mersi

  9. Draga Amalia, prajiturica asta mi-o facea si mie mama cand eram mica, mai punea uneori si visine tin minte sau chiar si prune.In orice caz e tare buna si imi amintesc acum cu drag de ea. Sa stii ca te trec si in listuta mea de prieteni, pentru ca imi place ceea ce vad la tine. Te pupic

  10. Cristina iti multumesc , cu visine e preferata mea :). Trec pe la tine sa vad ce ai postat pe blog si te adaug si eu pe listuta…Pupici!

  11. Bunny scuze ca nu am vazut comentariul tau :) si esti chiar prima … multumesc petru aprecieri si atept sa-mi spui cum a fost ! Te pup, Amalia.

  12. Amalia, sa stii ca te imbratisez cu foarte-foarte mult drag! O sa o fac cu visine, ca asa ne place noua! Pupici multi!

  13. Uite acum tocmai am pus prajitura la cuptor.Sincer 400 de grame de faina mi s-au parut mult si am mai completat cu lapte.Sper sa fie ok.E super blogul tau- de fiecare data cand ma uit la el la serviciu , mi se face asa o foame.Toate cele bune!

  14. Anonim reteta era cu 2 cani de faine , dar eu chiar am cantarit-o … daca ti s-a parut prea gros aluatul foarte bine ca ai completat cu lapte , astept cu nerabdare rezultatul, sper sa-ti iasa !

  15. Tocmai am pus prajiturica la cuptor.sper sa iasa ceva bun.e prima data cand o fac.si mie mi s-a parut cam multa faina si am completat cu lapte.prajiturica ta arata suuper.sunt o mare fana a blogului tau.am facut cateva retete de-ale tale.felicitari!

  16. Arata superb ..ARTISTIC! Faptul ca mai pui si povestioara la inceput (cum ai ajuns la ea, vremurile copilariei etc.) face reteta o adevarata povestioara.

    Ce aparat foto folosesti? Mi se par f fain redate..

  17. Roxana multumesc mult, sa stii ac nu intotdeauna am inspiratie se intampla sa ma grabesc si scriu repede repede :). Aparatul e un Canon destul de ieftin cam 110 euro :). Eu sper sa si incerci retetele nu numai sa le admiri .Te pup
    !

  18. am facut prajitura cu rondele de ananas de la compot si a fost buna; dar cred ca merge cu orice fruct sau compot. multumim amalia pt reteta!!! te pupam!!

  19. Tocmai ce-am scos-o din cuptor,astept cu nerabdare sa se raceasca…
    Eu faceam o prajitura similara cu visine – cam aceleasi ingrediente, doar ca in loc de ulei era unt, si mai avea si smantana. Pupici!

  20. hm buna,eu stiu reteta asta dar din 3 oua,restul masurat la lingzura cate 12 si 8 de ulei,in rest…cam buna,cenzurezi mesajul?

    astept sa vad

    retete bune sotul meu invata romana,asa ca incearca sa faca retelele tale,ma bucur ca ai blog

  21. am facut si eu prajitura cu capsuni ..e ORIBILA.. capsunile se fierb in blat si se fac ca si cum ar fi stricate cum nus destule de dulci,poate cu dulceata de acapsuni ar fi esit ceva… a esit …ca nu a mincato nimeni..

  22. Am facut si eu aceasta prajitura si a iesit groaznic, capsunele nu s-au copt ci au ramas asa tari, parca s-au fiert, iar blatul a iesit tare ca o piatra…..

  23. Am facut de 3 ori pana acum prajitura asta,mi-a iesit foarte buna.la prima incercare capsunile si-au pierdut din gust dar pe urma am adaugat zahar petse ele si a iesit super.
    Multumesc pentru reteta,nu e prima pe care o folosesc de la tine,Amalia.

    1. Andre se pare ca iti place mult daca ai facut-o deja de 3 ori :). Ma bucur pentru reusita, sper sa incerci si alte retete.

      1. Da,astazi mai fac una ca le-a placut si alor mei si acum am comenzi :)).
        Am sa mai incerc si alte retete cu siguranta.

  24. eu am facuto cu piersici din conserva si o banana taieate marunt felii …………….dar sa sti ca inca e la cuptor nu a tinut cum ai zis 15 minute a trecut si jumate de ora peste alea 15 minute si inca nu sa facut ……………………dar cred ca o sa fie buna am pus si nuci inauntru si putine stafide
    ………

  25. buna AMALIA am incercat si eu aceasta prajitura ieri si mi-a iesit super buna,am sa mai incerc si altele.Multumesc pentru bunatatea ta

  26. buna!! incerc sa fac acum prajiturica, dar am o inntrebarica: cum sa fie laptele? cald, rece, la temperatura camerei? :)

  27. Gata prajitura…foarte buna…a placut tuturor…doar ca eu am pudrat-o cu zahar praf amestecat cu zahar vanilinat !

  28. Acum am bagat si eu tava in cuptor…dar din pacate nu am avut acasa lamaie….asa ca am facut fara…Sper sa imi iasa ….Multumesc pt reteta

  29. Pingback: Pandispan cu capsuni si bezea | miremirc

      1. Voi mai incerca, gatesc pentru a ma relaxa, e modul meu de a ma deconecta de tot. Recunosc ca inca nu m-am uitat pe restul blogului insa sper sa gasesc ceva placinta cu spanac cand il voi explora :p

  30. e o prajitura foarte gustoasa,am facut-o prima data in 2012,la fel de multe ori,aztazi ear mam intors la acasta prajitura,si nu numai acasta prajitura si alte retete de la Amalia,mersi mult.

  31. Mulţumesc ptr reţetă. Ieri am făcut-o şi a avut maare maaree succes :)
    Numai ca eu am lăsat-o un pic mai mult la cuptor; bănuiesc că are importanţă şi tava(ceva mai mică decât tava normală a aragazului).
    Data viitoare fac cu gem de prune ;)
    Pupici :-*

  32. Foarte buuuna prajiturica! Foarte usor de facut. In doi timpi si trei miscari am bagat-o la cuptor. Cred ca mai mult mi-a luat sa adun ingredientele :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.