Cornuri cu branza dulce de vaci

Cornuri-cu-branza-dulce-de-vaci-1

Desi multa lume nu se da in vant dupa branza de vaci mie imi place cu conditia sa o adaug in prajituri :). Glumesc, branza de vaci nu are un gust tocmai apetisant dar in combinatii cu smantana sau ca si umplutura pentru cornuri sau prajituri este foarte buna. Va recomand sa cumparati branza de vaci cu grasime de minim 25%, altfel nimic nu iese cum trebuie cand o preparati nici macar o crema sarata de branza.

Cornurile cu branza de vaci sunt tare faine si se prepara rapid, fara timp de dospire. Umplutura de branza este aromata iar aluatul fraged si totodata pufos. Si el contine branza de vaci si se lucreaza usor, nu necesita tehnici speciale. 

Eu am facut 12 cornuri mai mari dar daca doriti puteti sa le faceti mai mititele, la fel le puteti umple si cu altceva gen nuca macinata amestecata cu spuma de albusuri sau un gem mai tare. 

Cornuri cu branza dulce de vaci

Cornuri-cu-branza-dulce-de-vaci-2

Ingrediente 12 cornuri:

Aluat:

  • 300g faina de grau 000
  • 7g praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150g branza de vaci
  • 50g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei

Umplutura:

  • 350g branza dulce de vaci minim 25% grasime
  • 50g zahar
  • 1 plic zahr vaniliat
  • 1 lingura de gris
  • 1 ou mic
  • 1 lingura stafide hidratate in apa 
  • 50g smantana minim 20% grasime
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Branza proaspata, se amesteca cu zaharul si zaharul vaniliat intr-un bol. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, laptele si uleiul si framantati pana amestecul este omogen. Inveliti-l intr-o folie d eplatic si lasati-l sa stea la temperatura camerei pana preparati umplutura.

Pentru umplutura fecati branza cu zaharul, adaugati aromele, oul, grisul si stafidele hidratate. Eu nu am pus stafide pentru ca nu am avut dar voi nu uitati de ele.

Presaram faina pe planseta si intindem aluatul ( ne ajutam de putina faina) apoi il impartim triunghiuri. 

Punem pe baza fiecarui triunghi o lingura de umplutura, indoim colturile in interior apoi rulam usor.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180grade Celsius timp de 25 de minute.

Cornuri-cu-branza-dulce-de-vaci-3Cornuri-cu-branza-dulce-de-vaci-4

Le scoatem, le lasam sa se raceasca si apoi le servim ca atare sau tavalite prin zahar pudra.

Cornuri-cu-branza-dulce-de-vaci-5

Sunt foarte bune!

Alte retete de cornuri gasiti aici:

Cornuri cu gem

Cornuri de brutar

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>