Legume caramelizate la cuptor

Legume-caramelizate-la-cuptor-1

Imi plac toate mancarurile cu legume si mereu incerc retete noi, unele le postez pe blog si le prepar de mai multe ori pentru ca mi-au placut, altele raman la stadiul probat si atat. Reteta de mai jos mi-a facut cu ochiul de cum am citit-o, am primit-o impreuna cu cateva produsse de la Fino si fara nicio urma de reclama pot sa va spun ca este dementiala! Voi stiti ca nu traiesc doar din veniturile aduse de blog si asta imi da dreptul sa aleg daca sa fac sau nu reclama unui produs, dar daca imi place, imi place si scriu gratis despre asta.

Toate mancarurile de legume e musai sa fie insotite de carne la noi in familie, ele fiind etichetate ca si garnitura, insa aceste legume condimentate cu tot ce trebuie usor dulci, coapte si nu prajite, servite cu parmezan chiar ca nu mai au nevoie de nimic pe langa ele. Iar daca termenul caramelizat va suna oarecum foarte dulce sa stiti ca nu e asa, e fix ce trebuie.

Reteta este foarte simpla si va rog sa folositi chiar toate legumele trecute la ingrediente, eventual puteti adauga si dovlec, cartof dulce sau cartoful obisnuit, nimic nu e prea mult incap toate in tava :).

Asadar haideti sa vedem despre ce este vorba.

Legume caramelizate la cuptor

Legume-caramelizate-la-cuptor-2

Ingrediente:

  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 buc sfecla rosie medii
  • 1 radacina telina mare
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 lingurita chimen boabe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite miere
  • sare, piper
  • parmezan ras

Prencalzim cuptorul la 200g C.

Legumele se spala bine si apoi se taie cuburi nu foarte mari. Intr-o tava se pune o hartie de copt ( am folosit cea primita de la Fino care by the way este excelenta) si se aseaza legumele.

Separat coriandrul si chimenul se prajesc putin in tigaie apoi se pun in mojar si se zdrobesc bine. Se amesteca cu uleiul de masline si mierea. Turnam amesteul peste legume, condimentam cu sare si piper, puteti pune si putin praf de chilli si le ametsecam usor cu mainile astfel incat sa fie unse pe toate partile.

Coacem timp de 20 de minute pana legumele se inmoaie si se caramelizeaza.

Legume-caramelizate-la-cuptor-3Legume-caramelizate-la-cuptor-4Legume-caramelizate-la-cuptor-5Legume-caramelizate-la-cuptor-6

Servim cu parmezan ras deasupra.

Legume-caramelizate-la-cuptor-9

Bune, foarte bune!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.