Tiramisu finger food

Tiramsu-finger-food-1

Despre Tiramisu s-a scris si s-a spus aproape tot, sunt covinsa ca il cunoasteti, un desert italian care a cucerit intreaga lume si care se prepara atat de usor! Ce pot sa va scriu eu este ca atunci cand aud sau vad poze cu aceasta faimoasa prajitura ma comport ca si Tom cand il vede pe Jerry adica fac ochii mari si mor de pofta :). Ca drept dovada sunt si retetele de pe blogul meu, am incercat diferite variante de tiramisu printre care Tiramisu varianta clasica, Tiramisu fara oua, Tiramisu cu fructe de padure, Tort tiramisu si chiar si Negresa tiramisu. Dar pentru o iubitoare de tiramisu ca mine niciodata nu sunt prea multe retete incercate.  De curand am vazut pe un blog italian aceasta varianta de prezentare care m-a cucerit de indata. Sunt portii individuale care se pot manca cu mana ( de unde si denumirea ) si care zic eu sunt de mare efect atunci cand avem musafiri. 

Reteta este cea clasica cu oua, mascarpone si frisca, eu prepar termic ouale pentru ca nu stiu de ce am o oarecare retinere la ouale crude in crema. Stiu dau un gust mult mai bun si crema are alta textura daca sunt crude dar asta sunt si asa procedez.

Singura chestie de baza la aceasta reteta fiind una de efect este ca musai sa aveti un pos si dui pentru ornat.

Tiramisu finger food

Tiramsu-finger-food-2

Ingrediente pentru aproximativ 30 de bucati:

  • 400g piscoturi dar cred ca mai aveti nevoie de vreo 100g mie mi-a mai ramas putina crema 
  • 250g mascarpone
  • 250ml smantana dulce pentu frisca ( eu am folosit vegetala va scriu in reteta de ce)
  • 4 oua
  • 80g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250ml cafea neindulcita
  • pentru decor pudra de cacao
  • optional 50g ciocolata 

1. Mixam galbenusurile bine cu zahar pana acesta se topeste apoi punem amestecul la foc mic pana se ingroasa putin apoi il lasam sa se raceasca. Daca sunteti obisnuiti sa-l preparati cu oua crude renuntati la partea cu focul :)

2. Mixam bine smantana pentru frisca, eu am folosit smantana vegetala tocmai pentru ca crema sa aiba o tinuta, desi folosesc de ceva vreme doar smantana naturala pentru frisca acum am facut o exceptie.

Punem intr-un vas crema de oua, adaugam masarpone si mixam usor apoi adaugam frisca si amestecam cu un tel sau cu o paleta de lemn pana se incorporeaza bine. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie, rezulta o crema yammmy pe care o pastram la rece pana pregatim piscoturile.

Tiramsu-finger-food-crema

3. Asamblam prajiturelele astfel: trecem un piscot prin cafea ( partea cu zahar ) si il asezam cu fata insiropata in sus. Se insiropeaza doar o parte asa cum am scris altfel se vor inmuia prea tare si nu le putem tine in mana. 

Tiramsu-finger-food-piscot

Procedam la fel cu jumatate din cantitatea de piscoturi. Spritam crema si apoi punem celelalte piscoturi, la fel insiropate doar pe partea cu mai mult zahar. Partea insiropata peste crema adica in jos.

4 Pudram cu cacao si daca aveti chef topiti si niste ciocolata si o turnati deasupra.

Tiramsu-finger-food-asamblare-1Tiramsu-finger-food-asamblare-2Tiramsu-finger-food-asamblare-3Tiramsu-finger-food-asamblare-4

Servim!

Tiramsu-finger-food-3

Sunt foarte bune si la fel de bune si a doua zi :)

Tiramsu-finger-food-4

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>