Mâncare cu pui și legume

 

Mancare de pui cu legume 1

Pot să afirm cu certitudine că este una din mâncărurile mele preferate pentru că ador legumele iar carnea de pui o consum destul de des. Inițial am vrut să denumesc rețeta mâncare de vară cu pui și legume, dar pentru că se poate face și toamna am renunțat la anotimp, până la urmă puteți să o preparați în orice sezon dar vă recomand să o preparați acum când legumele sunt coapte la timpul lor.

Chiar dacă am pe blog o mulțime de rețete cu carne de pui uite că pe asta nu am postat-o deși este o rețetă foarte cunoscută la noi în familie, mama o prepara destul de des. Dacă mă gândesc bine ( noroc cu proiectul Selgros caută pasiunea la care particip, care îmi aduce aminte de rețete din copilărie de mult uitate) mama gătea carnea de pui în trei feluri; tocăniță, pilaf și cu legume. E drept că nu mâncam noi atâta carne ca și acum dar când aduceam câte un pui de la țară era mare sărbătoare în familie. Paradoxal la fel și acum când carnea de pui de casă a deveni o raritate, aș îndrăzni să afirm pe cale de dispariție.

Nu vă gândiți la această rețetă ca fiind una complicată , sunt convinsă că unele gospodine care o citesc o cunosc deja pentru că este extrem de simplă iar marele avantaj este că se prepară foarte rapid. Se poate face și de post dacă înlocuiți carnea de pui cu vinete și dovlecei, rezultă o mâncare delicioasă care se poate consuma și rece.

O altă variantă ar fi pipotele de pui sau ficățeii, iese la fel de bună chiar mai bună poate decât cu carne de pui dar puteți să o încercați și cu carne de curcan sau mușchiuleț de porc. În general o carne care se face repede să nu fierbem în exces legumele.

Dar haideți să vedem rețeta pe care tocmai am preparat-o acum două zile, iar familionul a devorat-o rapid :)

Mâncare de pui cu legume

Mancare de pui cu legume 2

Ingrediente:

  • aproximativ 1 kg carne de pui
  • 2 ardei mari kapia sau 2 gogoșari
  • 3-4 cepe potrivite
  • 3 roșii coapte bine
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper boia dulce
  • ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde

Și mai trecem la ingrediente făina de porumb din care preparați ca garnitură o mămăligă frumoasă pentru că felul ăsta de mâncare merge de minune alături de o mămăligă mare cât roata carului.

Așadar, carnea de pui o spălăm bine și o lăsăm să stea în apă rece ceva timp, măcar cât pregătiți legumele.

Ceapa o curățăm și o tocăm nu foarte mărune, ardeii îi tăiem cubulețe. Încingem cam 50ml de ulei într-o cratiță sau tigaie cu diametru mai mare și adăugăm legumele. Am scris diametru mai mare pentru că bucățile de carne de pui trebuie să se facă una lângă alta , nu să se suprapună. Lăsăm legumele să se călească bine la foc potrivit amestecând ușor aproximativ 5 minute, apoi adăugăm bucățile de carne condimentate cu sare și piper. Amestecăm și lăsăm să se facă până când scade sucul lăsat de carne. Atunci e momentul să adăugați o linguriță de boia dulce și roșiile tăiate bucăți mai mari. Ar fi ideal să le opăriți și să le curățați de sâmburi înainte dacă aveți timp dar dacă e grabă marese pot folosi și așa doar tăiate.

Mancare de pui cu legume ingredienteMancare de pui cu legume ingrediente

Mancare de pui cu legume ingrediente

Adăugăm cam 100ml de apă peste mâncare, acoperim cu un capac și lăsăm să se facă la foc mic. Când carnea este gata, și sosul a scăzut suficient de mult ( aici depinde de roșii cât sunt de apoase) oprim focul și adăugăm usturoiul zdrobit bine. Dacă e cazul condimentăm cu sare și piper. Nu mă supăr dacă adăugați și puțin busuioc uscat su oregano.

Presărăm pătrunjel verde din belșug și mâncarea este gata.

Mancare de pui cu legume prezentare

Servim cu mămăligă și ca să fie masa completă castraveți murați la soare.

Mancare de pui cu legume prezentare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Mâncare cu pui și legume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.