Aripioare de pui crispy cu fulgi de porumb

DSCF2094_01

E o adevarata aglomeratie pe internet cu retete de pui gen KFC, eu va marturisesc sincer ca am mancat acolo o singura data si nu-mi mai amintesc ce gust aveau aripioarele dar stiu ca erau crocante. Condimentul folosit bineinteles secret ( nici nu vreu sa ma gandesc ce contine) asa ca orice varianta incercata acasa nici macar nu „miroase” a KFC. Nu vreau sa compar reteta cu ce gasiti acolo va scriu doar ca am incercat o varianta de fast food pe care sa o manance si copiii si care sa fie cat mai gustoasa. Pentru ca stiti voi cum e cu ce-i sanatos, nu ne prea place dar mancam in ideea ca ne face bine. Eu sunt pe principiul ca trebuie sa mancam cu placere si mancarea sa ne incante simturile, daca se poate sa fie cat mai sanatoasa cu atat mai bine. 

Revenind la reteta, asa cum am scris este o varianta de fast food pe care o puteti incerca acasa in weekend-uri cand ne facem toate poftele sau cum zic nutritionistii avem voie la o zi de „incarcare” (eu sincer cam asa fac, aleg o zi din weekend cand imi fac de cap in rest incerc sa evit carbohidratii si sa am trei mese la ore fixe pe zi). Puteti sa o incercati si la un party sau cand aveti musafiri, va spun ca o sa aveti succes din start.

Aripioarele gatite in acest mod sunt crocante in exterior si in interior moi si fragede. 

 

Aripioare crispy cu fulgi de porumb 0

Aripioare de pui crispy cu fulgi de porumb

  • 1 kg aripioare 
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • faina
  • 3 oua
  • fulgi de porumb
  • 1 lingurita condiment universal sa zicem bio ca sa nu ma criticati

Aripioarele le spalam bine si le curatam de impuritati. Daca cumparati gata sectionate cu atat mai bine daca nu le sectionati voi. 

Punam la fiert o oala cu aproximativ 2 l de apa in care adaugam o lingurita condiment universal. Cand fierbe apa adaugam aripioarele si le lasam cam 10 minute. Le scoatem si le lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca putin.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Aripioarele le condimentam bine cu sare, piper si pudra de usturoi. 

Intr-o punga mai mare punem faina cam 5 linguri, punem aripioarele si amestecam bine ca sa fie acoperite peste tot cu faina.

Batem intr-un bol ouale cu putina sare, iar fulgii de porumb ii zdrobim la robot sau intr-o punga cu sucitorul depinde de ce dispuneti, nervi sau robot :)

Trecem aripioarele prin ou batut si apoi prin fulgii d eporumb si le asezam frumos in tava una langa alta. Bineinteles ca punem hartie de copt, fara ea nu se poate.

Aripioare de pui crispy cu fulgi de porumb 3

Bagam tava la cuptor fix 30 de minute, daca folositi pulpe de pui sau aripioare mai mari le puteit lasa 40 de minute. Oricum faceti proba cu o furculita, daca intra usor in carne sunt gata.

Aripioare de pui crispy cu fulgi de porumb 4

Le scoatem, le punem pe un platou si le servim cu sos de usturoi, tzatziki sau ketch-up ce va place voua.

Ce sa scriu despre ele decat ca sunt super bune!

Aripioare de pui crispy cu fulgi de porumb 1

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>