Pui cu sos de dovlecei si morcovi

Pui cu sos de dovlecel si morcov 1

Dovlecelul este o leguma nu foarte prietenoasa pentru membrii familiei mele, in fapt nu il suporta deloc si atunci nu am incotro decat sa gasesc retete cu care sa ii pacalesc. Cum ar fi chiftelutele cu feta, clatitele sau aceasta mancare cu carne de pui. Chiar si eu am ramas surprinsa cat de buna este desi nu promitea mare lucru de la inceput. Sunt putine mancaruri cu dovlecei pe care picii le accepta iar cu sotul este si mai greu dar cu asta am avut succes, nici macar nu au stiut cu ce este preparata.

Dovleceii impreuna cu celelalte legume si zeama de la carnea de pui se combina intr-un sos dulce acrisor care este un deliciu daca il serviti cu o mamaliguta alaturi.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe
  • 200ml bullion
  • 8 pulpe inferioare de pui
  • sare, piper, cimbru
  • ulei

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare, la fel procedam si cu morcovii. Punem dovleceii intr-un vas mai mare si presaram deasupra sare.

Ceapa o tocam nu foarte marunt.

Pulpele de pui le curatam de piele si le condimentam cu sare si piper.

Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajim bine pe toate partle pulpele de pui. Le scoatem intr-un vas termorezistent in care am pus putin ulei.

In uleiul ramas de la carnea prajita adaugam ceapa tocat si o prajim putin pana se inmoaie. Adaugam dovleceii storsi bine de apa si morcovii. Amestecam bine si lasam pana scade zeama.

Adaugam bulionul, putin cimbru si punem legumele peste pulpele de pui.

Pui cu sos de dovlecel si morcov Pui cu sos de dovlecel si morcov  2Pui cu sos de dovlecel si morcov  3Pui cu sos de dovlecel si morcov  4

Acoperim vasul cu o folie si il bagam la cutor la temperatura de 180 grade C timp de 30 de minute. Luam folia de aluminiu jos si mai lasam 15 minute timp in care legumele se rumenesc putin si se formeaza un sos delicious.

Servim pulpele de pui cu legumele alaturi de o mamaliguta sau orez. Puteti sa le serviti si cu paste sau cartofi piure.

Pui cu sos de dovlecel si morcov 5

Pofta buna!

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , , , , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>