Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide 1

Pe masura ce se apropie sarbatorile de Pasti, retetele devin tot mai traditionale si mai apetisante, la fel si premiile in cadrul campaniei „Bucuria de a imparti ceva bun”:)

Incepe un nou concurs, premiul de data aceasta este un Slow cooker Crock – Pot!

Pentru acest concurs am preparat o delicioasa pasca cu branza dulce si stafide, o reteta preparata cu ingrediente pentru prajituri de la Dr. Oetker. 

Iar regulile concursului sunt:

- preparati și pozati o reteta de pasca alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite
-  postati o poza cu preparatul final alaturi de ingredientele de la Dr. Oetker folosite in comentariul postarii mele de pe pagina de facebook haisagatim
- dati share concursului alaturi de #impartecevabun și #pascahaisagatim
și intrati în concurs! 
- câștigătorul se va stabili prin tragere la sorți la data de 31 Martie

Concursul se desfasoara in perioada 22-31 martie 2018.

Si acum va scriu reteta mea, le astept pe ale voastre :):

Ingrediente:

  • 600g faina de grau 000
  • 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker
  • 1 plic zahar vaniliat Dr. Oetker
  • 1 plic aroma naturala de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • 220ml lapte
  • 75g unt
  • 70g zahar
  • 3 oua

Pentru umplutura:

  • 500g branza proaspata de vaci ( puteti folosi urda sau ricotta)
  • 6 linguri de smantana
  • 100g zahar
  • 1 pastaie de vanilie Dr. Oetker
  • 1/2 plic coaja de lamaie razuita Dr. Oetker
  • 1/2 plic stafide brune Dr.Oetker
  • 1 ou

Pentru uns deasupra: 

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte

Pasca cu branza dulce si stafide 2

1. Intr-un bol amestecam bine ouale cu zaharul. Laptele impreuna cu untul il incalzim putin si il adaugam la compozitia de oua si zahar apoi adaugam si aroma de vanilie Bourbon. Amestecam drojdia cu faina si o adaugam si pe ea la aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat vartos pe care il coperim cu o folie de plastic si il lasam sa creasca o ora.

2. Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, pastaia de vanilie o taiem in doua si o radem bine de seminte cu ajutorul unui cutit. 

Pasca cu branza dulce si stafide 3

3. Ungem cu putina grasime o forma de copt rotunda cu diametrul de 24 cm. 

Lasam o bucata de aluat deoparte ( cam 200gr.) si restul il intindem usor intr-o foaie cu o grosime de aproximativ 1 cm pe o planseta tapetata cu faina.

Punem aluatul in forma rotunda apoi turnam compozitia de branza si din restul de aluat formam o impletitura cu care decoram pasca. 

Lasam sa mai creasca inca 15 minute timp in care preincalzim cuptorul la 180grade C. 

Amestecam galbenusul de ou cu lapte si ungem pasca.

Pasca cu branza dulce si stafide 4

Coacem 40 de minute, apoi o lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. 

Este delicioasa si extrem de aromata :).

Pasca cu branza dulce si stafide 5

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>