Mancare greceasca din carne de porc cu orez

Mancare greceasca din carne de porc 1

De cand am mancat prima data aceasta mancare la prietena mea i-am si cerut reteta pentru ca mi-a placut enorm de mult combinatia de carne de porc cu oregano si lamaie. Este un fel de mancare consistent dar in acelasi timp usor datorita gustului acrisor de lamaie. Iar daca o serviti cu un iaurt grecesc va spun ca nu mai ramane nimic in farfurie. Cel putin asta s-a intamplat la noi :)

Ingrediente ( 6 portii ):

  • 700g pulpa de porc ( sau carne pentru gulas)
  • 1,5 cani orez ( am folosit pentru masura o cana de 200ml, iar orez basmati si salbatic, de preferat sa folositi un orez cu bobul lung)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lamaie
  • 1 lingura oregano uscat
  • sare, piper
  • ulei de masline

1. Carnea o taiem cuburi mai mari sau puteti cumpara carne pentru gulas este gata taiata asa ca o sa va fie mult mai usor. O condimentam cu sare, piper proaspat si oregano si adaugam putin ulei de masline. Amestecati carnea cu mainile ca sa fie bine condimentata peste tot.

2. Punem o tigaie mai mare pe foc sau o cratita antiaderenta si prajim carnea bine-bine amestecand din cand in cand. Ideea este ca dupa ce scade zeama lasata de carne si incepe sa se rumeneasca bine, carnea trebuie sa fie 90%  gata. 

Adaugam ceapa curatata si tocata marunt si mai lasam 2-3 minute apoi adaugam sucul de la o lamaie  si orezul.

Amestecam usor si adaugam 2,5 cani de apa. Acoperim cu un capac, micsoram focul si lasam sa se faca amestecand din cand in cand.

Mancare greceasca din carne de porc 2Mancare greceasca din carne de porc 3Mancare greceasca din carne de porc 4Mancare greceasca din carne de porc 5

3. Servim musai si neaparat cu iaurt grecesc. 

Mancare greceasca din carne de porc 7

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: , , , .
loading...

Un comentariu la reteta Mancare greceasca din carne de porc cu orez

  1. Daniela S.

    Am cautat ceva timp prin magazine orez basmati, si intr-un final m-am rezumat la a comanda online de . E usor aromat si pufos, ideal alaturi de carne bine preparata. Recomand cu incredere reteta :D

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>